Max rijdt 112 ronden tijdens F3-test in Imola

Gepubliceerd op 07 oktober 2014 door Bas Winckels

Na ruim zeven weken niet meer in een Formule 3-auto te hebben gereden, was het vandaag voor Max Verstappen weer de beurt om in een Dallara F314 van Van Amersfoort Racing te stappen. Ditmaal op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in het Italiaanse Imola, waar vandaag en morgen een officiële test van het FIA Formula 3 European Championship op het programma staat.

De opdracht voor de dag luidt: Het circuit leren kennen en zorgen voor een goede balans in de auto. Dit alles met het oog op de races die aankomend weekend op hetzelfde circuit worden gereden. Dat dit voorspoedig gaat, blijkt uit de rondetijden die Max laat noteren en het aantal ronden dat hij in de ochtend rijdt. Maar liefst 67 keer gaat hij het circuit rond. Alleen zijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing, Gustavo Menezes, laat meer ronden noteren: 71. Het team maakt dus een indrukwekkend aantal kilometers. De auto voelt goed aan en het team kan verschillende dingen met de auto testen. Zo worden er aan de voorkant en aan de achterkant van de auto verschillende dingen veranderd om een goede balans te kunnen vinden.

Na een uur en 20 minuten in de eerste sessie zet Max voor het eerst de snelste tijd op de klokken: Zijn 24e ronde legt hij af in 1:37.524, met een bijbehorende topsnelheid van 246.4 km/u. Op dat moment is die meer dan zes km/u hoger dan de rest. Hij staat zijn plek bovenaan de tijdenlijst niet meer af en beëindigt uiteindelijk met een 1:36.925 de ochtendsessie als snelste. Hij is daarbij de enige die een tijd onder de 1:37 laat noteren.

Na de lunch duurt het even voordat we Max aan de top van de tijdenlijsten zien staan, maar uiteindelijk gaat de Nederlander weer als snelste rond en is Verstappen junior lange tijd wederom als enige in staat om tijden onder de 1:37 te rijden. Dat drie minuten voor het einde van de test Jake Dennis en Lucas Auer nog gauw onder de tijd van Max door duiken, mag de pret niet drukken. Een geslaagde testdag zit erop. Met in totaal 112 gereden ronden heeft Max zijn doelen, het circuit leren kennen en een goede balans in de auto vinden, ruimschoots bereikt. Het team Van Amersfoort Racing, met Max, Gustavo Menezes en Jules Szymkowiak, rijdt in totaal 311 ronden en verzamelt daarmee op deze eerste testdag zeer waardevolle data voor het aankomende raceweekend.

Aan het einde van de dag spreken we Max in opperbeste stemming. “Het ging erg goed. Het was even weer een paar rondjes wennen, maar aan het einde van de sessie zat de snelheid er goed in.” Is het belangrijk voor jou om de snelste te zijn op zo’n dag? “Nee, totaal niet. We hebben vandaag geen nieuwe banden gebruikt, terwijl de rest van de top tien twee sets nieuwe banden heeft gebruikt. Er zit dus nog meer snelheid in de wagen.” Hoe was het om na zoveel ronden in een Formule 1 wagen te hebben gereden, nu weer in een Formule 3 auto te zitten? “Je merkt het verschil wel. Vooral op het rechte stuk gaat het een stuk langzamer. Maar ik vind het altijd leuk om te rijden en in de bochten is een Formule 3 wagen wel echt snel, dat scheelt niet zoveel.”

De afgelopen weken stonden voor Max voornamelijk in het teken van de voorbereiding op het komende Formule 1 seizoen, met een test in een twee jaar oude Scuderia Toro Rosso op Adria en deelname aan de eerste vrije training van de Grand Prix van Japan als hoogtepunten. De focus moet vanaf nu weer op de Formule 3. In theorie maakt Max nog steeds kans om dit seizoen kampioen te worden in deze klasse. En het verschil met zijn directe belager voor de tweede positie, Tom Blomqvist, is maar tien punten. Max zijn vizier staat niet direct gericht op het alsnog binnenhalen van het kampioenschap: “Het kampioenschap winnen wordt heel lastig. Je doet wel altijd je best, maar ik heb ook nog twee keer tien plaatsen straf vanwege mijn motorwissel op de Nürburgring. Maar ik ga altijd mijn best doen, want je weet maar nooit.” Blomqvist schitterde overigens vandaag op de baan door afwezigheid, vanwege een lichte hersenschudding. Hij hoopt morgen weer in de auto te kunnen zitten.

Bij Esteban Ocon, de leider in het kampioenschap, duurt het lang voordat hij zijn Prema-bolide naar snelle tijden stuurt. Maar uiteindelijk laat ook hij zien waarom hij de dans om het kampioenschap leidt: Met een 1:37.093 is hij de vijfde snelste coureur van de dag.

De testdag verloopt niet voor iedereen soepel: Galael, King, Latifi en Sette Camara, de laatste maar liefst twee keer, rijden aanzienlijke schade aan hun wagens. Gelukkig lopen alle coureurs hierbij geen ernstige verwondingen op. Voor de statistieken valt nog te melden dat Sette Camara, Fuoco, Szymkowiak en Goddard allen een waarschuwing krijgen voor het overschrijden van de baangrenzen in bocht 13.

Uitslagen (dinsdag 7 oktober) FIA Formula 3 European Championship test op Imola:
Uitslag van de ochtendsessie
Uitslag van de middagsessie