Formule 3 test in Imola markeert einde zomerstop

Gepubliceerd op 06 oktober 2014 door Niels Hendrix

Sinds half augustus heeft het FIA Formula 3 European Championship een zomerstop gekend, maar dinsdag komt de serie terug in actie met een gezamenlijke test op Imola. Alle teams en coureurs zijn afgereisd naar het 4.009 meter lange circuit nabij Bologna, in aanloop naar het raceweekend van 10 t/m 12 oktober. Het is voor het eerst dat het F3-circus het Italiaanse circuit aandoet.

Naast de gebruikelijke coureurs uit het Europese F3-kampioenschap, kent de grid op Imola ook enkele oudgedienden en debutanten. In totaal zijn er zes nieuwe namen te noteren:
Hongwei Cao (Fortec Motorsports), Nicolas Pohler (Team West-Tec F3), Sérgio Sette Câmara (Eurointernational) en Marvin Kirchhöfer (Motopark Academy) komen voor het eerst uit in het FIA Formula 3 European Championship, terwijl William Buller (Signature) en Nick Cassidy (ThreeBond with T-Sport) in 2013 al enkele rondes van het kampioenschap reden.

De Chinees Hongwei Cao won dit jaar het Britse Formule 3 kampioenschap en maakt nu de volgende stap. De Duitser Marvin Kirchhöfer won in 2013 de titel in de Duitse ATS Formel 3 Cup en rijdt dit jaar GP3. De Braziliaan Sérgio Sette Câmara kan buigen op F3-ervaring uit zijn thuisland en de Duitser Nicolas Pohler doet mee in het 2014 Euroformula Open.

De naam van het Team Motorpark Acadamy duikt ook voor het eerst op tijdens deze offciële FIA Formula 3 European Championship testdagen. Geen onbekende naam, want in juli won Max Verstappen nog de Zandvoort Masters met het Duitse F3-team.
De Franse equipe Signature, dat zichzelf terugtrok na de tests voorafgaand aan het seizoen, keert ook terug.

Max is na zijn Formule 1-optreden op Suzuka vanuit Japan naar Imola gevlogen. Met nog twee ronden en dus zes races in het kampioenschap te gaan, wordt het moeilijk om nog een gooi te doen naar de Europese F3-titel, maar de Van Amersfoort Racing coureur is erop gebrand het seizoen goed af te sluiten. Hij heeft na zijn motorwissel op de Nürburgring wel nog te maken met twee maal een gridstraf van tien plaatsen.

Maar eerst dus op dinsdag en woensdag de gezamenlijke test op Imola, waar 29 rijders met 21 verschillende nationaliteiten en twaalf teams voor ingeschreven staan.
Er wordt van 9.00 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 18.00 uur gereden. Via onze social media (Twitter en Facebook) zullen we met updates komen en live timing is hier beschikbaar: http://imola.perugiatiming.com

Aan het eind van de dag volgt er vanzelfsprekend een uitgebreid verslag met commentaar van Max.