Jules Bianchi zwaargewond na crash op Suzuka

Gepubliceerd op 05 oktober 2014 door Johan Peeters

Het ongeval dat Jules Bianchi op zondag tijdens de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka overkwam, maakt weer eens op pijnlijke wijze duidelijk dat auto- en motorsport gevaarlijk is en risico’s bijna niet uit te sluiten zijn.  

Na een crash van Adrian Sutil hing zijn Sauber C33 in de takels aan een shovel om geborgen te worden. Kort daarna verloor Bianchi de controle over zijn Marussia en schoof zijwaarts tegen de shovel, waarna de wedstrijdleiding naast de safety car ook de medical car naar buiten stuurde. Korte tijd later werd de race stilgelegd middels rode vlaggen en verliet Bianchi buiten bewustzijn het circuit aan boord van een ambulance onderweg naar het Mie General Hospital.

In een verklaring laat de FIA onder andere weten dat CT-scans hebben uitgewezen dat Bianchi zware verwondingen aan zijn hoofd heeft opgelopen en dat hij op dit moment op de operatietafel ligt. Na de operatie wordt hij naar de intensive care-afdeling gebracht, waar zijn toestand nauwlettend in de gaten zal worden gehouden. Mie General Hospital zal met een update komen als er meer informatie beschikbaar komt.