scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vettel verlaat Red Bull Racing na dit seizoen

Gepubliceerd op 04 oktober 2014 door Johan Peeters

In een verklaring laat Red Bull Racing weten dat Sebastian Vettel het team uit Milton Keynes aan het einde van het lopende seizoen zal verlaten. De 27-jarige Duitser, die de afgelopen vier jaar wereldkampioen werd met Red Bull Racing, gaat zeer waarschijnlijk naar Ferrari. Daniil Kvyat zal Vettel opvolgen bij Red Bull. Kvyat is op dit moment bij Scuderia Toro Rosso bezig aan zijn eerste seizoen in de hoogste autosportklasse.

"Sebastian heeft ons laten weten dat hij ons aan het einde van 2014 zal verlaten", aldus het Red Bull-team in een verklaring. "We willen Sebastian enorm bedanken voor de grote rol die hij de afgelopen zes jaar bij ons heeft gespeeld. Sinds zijn komst bij het team hebben we samen 38 races gewonnen, 44 pole posities behaald en zijn we acht keer wereldkampioen geworden door vier rijders- en vier constructeurstitels te pakken. We wensen Sebastian veel succes toe in de volgende fase van zijn carrière."

De aankondiging van het vertrek van Vettel en het benoemen van Kvyat als zijn opvolger bij Red Bull Racing, betekent dat er bij Scuderia Toro Rosso een plekje vrijkomt naast Max Verstappen.

De jonge Nederlander, die op vrijdag op overtuigende wijze zijn officiële debuut maakte in de Formule 1 aan boord van de Toro Rosso STR9, is op dit moment de enige rijder met een contract voor volgend seizoen op zak van het team uit Faenza.