Uitzendrechten Formule 1 tot en met 2018 bij Sport1

Gepubliceerd op 02 oktober 2014 door Niels Hendrix

In de strijd om de uitzendrechten in voor de Formule 1 in Nederland heeft Sport1 de zender FOX Sports afgetroefd. De koningsklasse van de autosport blijft dus tot en met 2018 te zien bij Sport1. De overeenkomst met het Formula One Management geldt ook voor de GP2 en GP3 Series.

Dankzij de driejarige verlenging kan de betaalzender Formule 1 op dezelfde manier in beeld blijven brengen. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races worden live, reclamevrij en in HD uitgezonden, voorzien van commentaar door Olav Mol, die ter plekke verslag doet van de kwalificaties en races. Daarnaast zijn er via de subkanalen meerdere signalen te zien, zoals onboard-beelden en het pitkanaal.

“Formule 1 heeft een zeer prominente rol in onze programmering. We weten daarbij dat een grote groep autosportfans Sport1 inmiddels heeft gevonden. Het spreekt voor zich dat ik blij ben dat het ons gelukt is het contract met Formula One Management voor meerdere jaren te verlengen”, aldus Will Moerer, vicepresident van Sport1. “De entree van Max Verstappen zorgt ervoor dat de Formule 1 in Nederland weer leeft als nooit tevoren. Wij gaan er de komende jaren voor zorgen dat de Formule 1-fans niets hoeven te missen.”