scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Helmut Marko van Red Bull prijst Max

Gepubliceerd op 24 september 2014 door Niels Hendrix

Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing en hoofd van het Red Bull Junior Team, steekt op de officiële Formule 1 website de loftrompet over Max Verstappen: “Een exceptioneel talent als Max komt maar eens in de zoveel decennia voorbij.”
Op de vraag met welke coureur Max, die volgend seizoen bij Scuderia Toro Rosso debuteert in de Formule 1, het beste kan worden vergeleken, antwoordt de Oostenrijker: “Waarschijnlijk met Ayrton Senna.”

Marko vervolgt over de 16-jarige Nederlander: “In dit geval moet je niet naar zijn leeftijd kijken. Max heeft met experts in het opleiden van jong talent gesproken en iedereen zegt dat Max mentaal gezien eerder 22 dan 16 is. En wat betreft zijn kwaliteiten achter het stuur; Hij racete al op professioneel niveau vanaf zijn vierde. We verwachten dat hij vanaf de eerste Grand Prix competitief zal zijn. We nemen geen gok met hem, we weten wat we doen. En het succes zal ons gelijk aantonen.”

Volgens Marko heeft Max niet meer aandacht nodig dan coureurs die een paar jaar ouder zijn. “Zoals ik al zei is Max mentaal gezien een twintiger. Natuurlijk zullen we hem intensief voorbereiden. Hij zal een aantal vrijdagtrainingen rijden en onlangs reed hij nog 400 km tijdens een F1-test in Italië. Hij zit zoveel mogelijk in de simulator en werkt met topexperts aan zijn lichamelijke en psychologische gesteldheid. Er zijn wel een paar dingen naar voren gekomen, waaraan nog gewerkt moet worden voor 2015, maar Max krijgt de perfecte scholing voor hij straks op de grid staat.”