scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max debuteert wellicht in Japan tijdens Formule 1-weekend

Gepubliceerd op 19 september 2014 door Niels Hendrix

Als alles volgens plan gaat, maakt Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan voor het eerst zijn opwachting tijdens een Formule 1-weekend. Het is de bedoeling dat de aanstaande jongste F1-coureur ooit op 3 oktober tijdens de eerste vrije training in actie komt. Zeker is dat echter nog niet.

“Het is aan de FIA of Max zijn superlicentie krijgt om op Suzuka de eerste vrije training te kunnen rijden”, aldus Scuderia Toro Rosso teambaas Franz Tost. “Vorige week op Adria heeft Max probleemloos 395 kilometer afgelegd. Wij waren erg onder de indruk van zijn prestaties, maar nu is het aan de FIA.”

Tost vervolgt: “Wat we daarna doen, moeten we nog bekijken. We gaan Max stap voor stap voorbereiden. Voor ons is hij de juiste coureur voor 2015, daar zijn we van overtuigd.”

Voor Red Bull Junior Max staan sowieso nog de laatste twee weekenden uit het FIA Formula 3 European Championship – op Imola (12 oktober) en Hockenheim (17 oktober) – op het programma. Daarna rijdt hij voor Van Amersfoort Racing in het tweede weekend van november nog de Formule 3 Macau Grand Prix.