scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max schuimt zijn eerste Formule 1-stoeltje

Gepubliceerd op 02 september 2014 door Bas Winckels

Afgelopen weekend was Max Verstappen nog de publiekstrekker van VKV City Racing in Rotterdam, vandaag bracht hij een bezoek aan de fabriek van Toro Rosso in Faenza. Hij kreeg een rondleiding door de fabriek en maakte kennis met de mensen die zijn wagen van volgend jaar zullen maken. Tevens was het een prima gelegenheid om een stoeltje te schuimen voor het komend jaar. 

"Ik heb vandaag een rondleiding gehad door de fabriek", vertelt Max als we hem aan de telefoon hebben. "Maar het grootste deel van de dag ging toch op aan het schuimen van een stoeltje. Twee stoeltjes, om precies te zijn." De reden dat dit zoveel tijd in beslag neemt, is logisch: "Je wilt echt dat zo'n stoeltje fijn zit, dus je moet er de tijd voor nemen."

Op de vraag of zijn bezoek aan de fabriek aan zijn verwachtingen voldeed, antwoordt de toekomstig Formule 1-coureur: "Ja, eigenlijk wel. Ik had al wel wat foto's gezien, maar het ziet er ook wel supernetjes en tof uit." Ook concludeerde Max dat de Formule 3 in vergelijking met de Formule 1 erg kleinschalig is: "Het aantal mensen dat er aan twee auto's werkt, is indrukwekkend. Er werken bij Toro Rosso 400 mensen en dat is wel even een verschil."

Morgen is Max nog een dag te gast in Faenza, daarna komt er een voorlopig einde aan zijn verblijf in Italie: "Dan gaan we het stoeltje perfect maken en bekleden. En morgen gaan we bespreken wat de planning is voor de komende weken."