scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

VKV City Racing: Max wil gewoon plezier hebben

Gepubliceerd op 31 augustus 2014 door Bas Winckels

Het zijn drukke dagen voor Max Verstappen. Gisteren en eergisteren reed hij al als 'stunt' over de Erasmusbrug heen en weer in een 2012-versie van een Scuderia Toro Rosso bolide. Vandaag is echter pas de grote dag wanneer hij het publiek in Rotterdam zal vermaken met snelheid, ouderwets lawaai en donuts. Het doel voor vandaag? "Plezier hebben en plezier geven", aldus Max.

"Deze dagen word je geleefd, maar dat hoort erbij. Na dit evenement houden we ons ook weer bezig met het Formule 3/seizoen. Zonder VKV was het niet eens mogelijk om in de Formule 3 te rijden. Daarnaast gaan we ons in de komende maanden voorbereiden op het nieuwe seizoen. We gaan een stoel passen en vooral veel trainen. Maar vandaag wil ik gewoon lekker rijden en dat donuts draaien komt wel goed." 

In eerste instantie baalde de organisatie van VKV City Racing er nog van dat de tiende editie van het evenement niet traditioneel half augustus kon worden gereden. Reden hiervoor was dat de gemeente Rotterdam eerst nog herstelwerkzaamheden aan het wegdek moest uitvoeren. Inmiddels heeft die bonus zich dubbel en dwars uitbetaald. Immers, twee weken geleden had Max nog geen contract in de Formule 1, nu zal hij de publiekstrekker van de dag worden.

"Toen we in januari van dit jaar konden regelen dat Infiniti Red Bull naar VKV City Racing zou komen, hadden we nooit kunnen bedenken dat we er blij van werden dat het Toro Rosso zou worden", aldus Chris Visscher, algemeen directeur van de VKV Groep. "We hebben heel snel moeten schakelen om de auto van Max te kunnen laten zien en we wisten op dat moment nog niet dat Max ook zelf zou kunnen rijden." Toen Red Bull daar toestemming voor gaf, was het plaatje "supercompleet". 

Buiten Max Verstappen zijn ook onder andere Kimi Raikkonen en Sebastien Buemi aanwezig bij VKV City Racing. Het volledige programma vind je hier.