scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mercedes: "Geen stalorders voor Hamilton en Rosberg"

Gepubliceerd op 29 augustus 2014 door Bas Winckels

Nico Rosberg en Lewis Hamilton zullen elkaar op de baan mogen blijven bestrijden, ook na het incident van afgelopen weekend in de tweede ronde van de Grand Prix van Belgie op Spa-Francorchamps, vorige week.

Na een gesprek met Toto Wolff en Paddy Lowe maakte Mercedes bekend dat het team geen stalorders zal uitdelen aan de rijders. "Nico heeft erkend dat hij verantwoordelijk was voor het contact in de tweede ronde van de Belgische Grand Prix en hij heeft zijn excuses aangeboden voor zijn inschattingsfout", zo luidde de verklaring van Mercedes AMG Petronas. "Mercedes maakt zich nog steeds hard voor stevig en eerlijk racen, omdat dit de juiste manier is om het wereldkampioenschap te winnen. Het is goed voor het team, voor de fans en voor de Formule 1."

Dit betekent echter niet dat Rosberg en Hamilton elkaar onbeperkt het leven kunnen gaan zuur maken op de baan: "Lewis en Nico begrijpen en accepteren de belangrijkste regel van het team: Er mag geen onderling contact zijn tussen de auto's van het team op de baan. Het is duidelijk dat nog zo'n incident niet wordt getolereerd." 

Nico Rosberg staat momenteel aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap, met 29 punten voorsprong op Lewis Hamilton.