scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max maakt op Rockingham voor het eerste kennis met Formule 1-auto

Gepubliceerd op 26 augustus 2014 door Niels Hendrix

Vandaag heeft Max Verstappen voor het eerst in een Formule 1-auto in Scuderia Toro Rosso kleuren gezeten. In aanloop naar VKV City Racing aankomend weekend was de 16-jarige coureur op de Rockingham Motor Speedway om daar het eerste gevoel met een F1-bolide te krijgen, ter voorbereiding op zijn optredens in Rotterdam op zaterdag bij Burning Rubber Live en op zondag 31 augustus tijdens het vrij toegankelijke evenement.

Het voornaamste doel op het circuit in Groot-Brittannië was om kennis te maken met de Scuderia Toro Rosso-monteurs en samen alle procedures door te nemen, zodat Max niet onbeslagen ten ijs komt tijdens zijn demonstraties Rotterdam. Er is een stoeltje passend gemaakt en Max heeft uitleg over de werking van de auto gekregen. Nadat ook de procedure om de Toro Rosso-auto te starten was doorgenomen, heeft Max een paar keer kunnen oefenen met het starten en wegrijden en enkele malen op en neer gereden over het rechte stuk. De kennismaking bleef beperkt tot een goed uurtje in een Red Bull RB8 demo auto, gehuld in de Scuderia Toro Rosso livery.

Gevraagd naar zijn eerste indruk van het rijden in een Formule 1-auto, laat Max aan de Verstapen Info Page weten: “Super mooi dat ik alvast een keer kortstondig in kon stappen. Zo’n Formule 1-auto trekt enorm snel op en blijft maar accelereren. Bij een Formule 3-auto vlakt dat na de derde of vierde versnelling af, maar hier kwam geen einde aan. Toen ik voor de eerste keer instapte, was ik gewoon rustig en reed ik weg zonder de auto af te laten slaan.” Maar voordat Max daadwerkelijk in kon stappen, moest nog een en ander op maat gemaakt worden. “Ik heb nog geen seatfitting gehad, dus het was even passen of het zou lukken met mijn stoeltje. De pedalen moesten worden afgesteld op mijn lengte en ik heb kennis gemaakt met de monteurs van Scuderia Toro Rosso.”

De eerste kennismaking is dus goed verlopen en Max weet nu wat hem te wachten staat als hij komend weekend de auto de sporen geeft. “Er zijn mij zaken over de koppeling en het wegrijden uitgelegd. Ook over een bepaalde afstelling voor als ik over het stratencircuit in Rotterdam rijd. We hebben alles gecontroleerd en het is allemaal probleemloos verlopen.” De aanstaande Scuderia Toro Rosso Formule 1-coureur besluit: “Het was gaaf en smaakt naar meer. Ik zie er dus naar uit om tijdens VKV City Racing een mooie show weg te gaan geven. Het is een geweldig evenement. Ik kom er dankzij vandaag voorbereid aan en heb er al zin in!”