scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Franz Tost over het contracteren van Max

Gepubliceerd op 21 augustus 2014 door Johan Peeters

Omgeven door de wereldpers sprak Scuderia Toro Rosso teambaas Franz Tost over hoe het vastleggen van Max Verstappen als Formule 1-coureur tot stand is gekomen.

“Ik volg Max nu al een paar jaar, vanaf de tijd dat hij het Europees kampioenschap karting en daarna het wereldkampioenschap won”, aldus de Oostenrijkse Franz Tost. “Dr. Marko en Red Bull waren al een lange tijd met hem in gesprek vooraleer hij opgenomen werd in het Red Bull Junior Team. Er waren verschillende andere teams geïnteresseerd, maar Red Bull kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.”

“Ik hoop dat we Max een goede auto kunnen geven waarmee hij in staat is goede resultaten voor ons te behalen. Ik zie geen enkel risico om hem te contracteren ondanks zijn gebrek aan ervaring in formule-auto’s. Als je naar zijn statistieken kijkt, hij won alles in de karts, inclusief het Europees- en wereldkampioenschap vorig jaar. Dit jaar debuteerde hij in de Formule 3, het meest competitieve kampioenschap, waarin hij van de 27 verreden wedstrijden hij er acht won. Hij finishte er zeventien in de top vijf en in de andere viel hij uit met mechanische problemen.”

“Als voorbeeld, op de Norisring, waar de rondetijden zo rond de 50 seconden liggen, was hij anderhalve seconde sneller dan wie dan ook in de regen. Een andere factor is zijn wagenbeheersing, hij rijdt erg vloeiend en zijn gevoel voor de aanwezige grip is ongekend. Ik denk dat hij één van de meest getalenteerde jonge coureurs is. Ja, hij is zestien jaar op papier, maar als je naar zijn manier van rijden kijkt, en met hem praat, dan denk ik dat hij meer volwassen is dan zijn leeftijd doet geloven.”