scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ook rijderswissel bij Marussia op Spa-Francorchamps

Gepubliceerd op 21 augustus 2014 door Johan Peeters

Nadat eerder deze week het team van Caterham aankondigde dat het voor de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps Kamui Kobayashi zal vervangen door de Duitser André Lotterer, was het vandaag de beurt aan het andere team dat in de achterhoede van de Formule 1 acteert om een rijderswissel aan te kondigen.

Bij het team van Marussia zal hun Amerikaanse test- en reservecoureur Alexander Rossi voor de Belgische Grand Prix het stoeltje overnemen van de Brit Max Chilton.

In een verklaring maakte Marussia donderdagmiddag bekend dat het zich vanwege “contractuele zaken” genoodzaakt zag dit besluit te nemen.

In navolging op het persbericht van het team van Marussia kwam ook Chilton zelf met een verklaring. Hierin geeft hij aan dat het team van Marussia op zwart zaad zit en hij daarom een stapje opzij doet om zodoende het team de mogelijkheid te geven Rossi voor het vrijgekomen stoeltje te laten betalen.

Rossi begon het seizoen als test- en reserverijder bij Caterham, maar wisselde net voor de Grand Prix van Hongarije naar het team van Marussia.

Bij beide teams is het nog niet helemaal duidelijk of de wijzigingen van tijdelijke aard zijn. De tijd zal het ongetwijfeld leren.