scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Alonso: “Beoordeel Max op zijn prestaties”

Gepubliceerd op 21 augustus 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen is vandaag op Spa-Francorchamps in de paddock van de Formule te vinden. Niet om te rijden, maar om zich voor te stellen aan zijn toekomstige teamcollega’s bij Scuderia Toro Rosso en de rest van de Formule 1-wereld de gelegenheid te bieden kennis met hem te maken. De aandacht is overweldigend.

In aanloop naar de Belgische Grand Prix aankomend weekend zegt Fernando Alonso dat toekomstig Formule 1-coureur Max niet op zijn leeftijd maar op zijn prestaties beoordeeld moet worden. Zelf was de Ferrari-coureur 19 jaar oud toen hij bij Minardi (het latere Scuderia Toro Rosso) debuteerde. Max zal in maart 2015 met 17 jaar de jongste debutant ooit worden.

“Leeftijd is niet meer dan een getal in je paspoort”, aldus Alonso. “Het gaat erom dat je klaar bent voor de uitdaging en F1 Grands Prix aankunt. Sommige coureurs zijn er klaar voor op hun zeventiende, andere rijders op hun 28ste. Dus voordat we oordelen, moeten we afwachten hoe Max het volgend jaar doet. Pas na een race of zes tot acht weten we of hij klaar was of niet.”

Ook Felipe Massa, voormalig teamgenoot van de Spanjaard en tegenwoordig Williams-coureur, verwelkomt Max. “Ik vind het fantastisch dat er nog steeds teams zijn die kiezen voor het talent van coureurs en niet het geld. Dat is erg positief en goed voor de sport.” Massa vervolgt: “Zeventien is tamelijk jong en we moeten afwachten hoe Max gaat presteren. Maar het belangrijkste is dat hij het talent en de snelheid heeft. Ik hoop dat hij een blijvertje is en niet voor een of twee jaar rijdt. Ik ben blij voor hem.”