scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toro Rosso maakt zich op voor een opwindende toekomst

Gepubliceerd op 19 augustus 2014 door Johan Peeters

Scuderia Toro Rosso staat erom bekend om getalenteerde rijders al in een vroeg stadium te laten debuteren in de Formule 1. Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo zijn hiervan mooie voorbeelden. Met Daniil Kvyat en Max Verstappen onder contract voor 2015 is Toro Rosso op het rijdersvlak klaar voor 2015. Maar hoe heeft het team zich de laatste jaren ontwikkeld?

Gezien het feit dat de huidige resultaten achterblijven bij die van enkele jaren geleden, in 2008 won Torro Rosso met Sebastian Vettel en een door Red Bull ontworpen chassis de Italiaanse Grand Prix, zouden de uitbreiding van de faciliteiten die de laatste jaren zijn doorgevoerd het team voor het eind van volgend jaar in de best mogelijke positie ooit moeten brengen.

Teambaas Franz Tost vertelt: “Je kunt het niet vergelijken met de periode van 2007 of 2008, maar als constructeur heeft het team Toro Rosso door deze ontwikkelingsperiode op dit moment een erg hoog niveau bereikt. Onze nieuwe infrastructuur moet ons in staat stellen om vanaf 2016 tot de top vijf van de Formule 1 teams te behoren.”

Nieuwe faciliteiten en een uitbreiding van het personeelsbestand van Toro Rosso in 2015 betekenen dat Tost de toekomst positief inziet.

“We zijn twee maanden geleden gestart met de bouw van een tweede gebouw dat op het einde van volgend jaar klaar moet zijn. Vanaf dat moment hebben we alles onder één dak. Dit houdt ook in dat de samenwerking tussen de verschillende afdelingen makkelijker zal verlopen en de communicatie zal verbeteren.”

Tost vervolgt: “De windtunnel en de aerodynamica-afdeling blijven in Bicester en ook daar is de infrastructuur beter geworden.”
Toro Rosso is ook op het personele vlak aan het investeren. “We krijgen de komende maanden meer engineers op de tekenkamer en op de afdeling die verantwoordelijk is voor de prestaties van de auto. Dit zou ons voor 2015 in een competitieve positie moet brengen.”

Tenslotte denkt Tost dat het aantrekken van James Key als technisch directeur het team een boost heeft gegeven. “Hij bracht nieuwe ideeën en nieuwe engineers mee, die de  kennis en ervaring bij Toro Rosso op een hoger plan brachten. Dit betekent een belangrijke stap voor het team.”