scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ziet tweede zege op Nürburging in rook opgaan

Gepubliceerd op 17 augustus 2014 door Niels Hendrix

Een opgeblazen motor tijdens race 2 heeft bij Max Verstappen roet in het eten gegooid. Met nog vijf ronden te gaan zag de Van Amersfoort Racing coureur vanuit leidende positie een zekere zege in rook opgaan. Tot grote teleurstelling van Verstappen junior, die het aan niets ander dan pure pech toe kan schrijven.
“Zonder problemen had ik de race netjes op de eerste plek uit kunnen rijden”, aldus een gedesillusioneerde Max. “Dit is echt flink balen! Heel teleurstellend.”

De tweede race op de verkorte versie van de Nürburgring start onder winderige maar droge omstandigheden. Bij het doven van de lichten schiet Max het beste uit de startblokken en vanaf de tweede startplek duikt hij als leider de eerste bocht in. Polesitter Tom Blomqvist worstelt in de eerste meters en ziet zowel de Nederlander als zijn Jagonya Ayam with Carlin teamgenoot Antonio Giovinazzi langszij komen.

Max: “Mijn start was goed en ik kon direct de leiding pakken. De snelheid tijdens de race was ook in orde. Wel had ik last van bandenslijtage, rechtsvoor en -achter, maar dat had de concurrentie waarschijnlijk ook. Dat ligt aan de baan, die weinig grip heeft en een paar lange doordraaiers kent, die zwaar zijn voor de banden.”

Na enkele ronden is duidelijk dat de top vier bestaande uit Verstappen, Giovinazzi, Blomqvist en Esteban Ocon de dienst uitmaken. Hoewel Giovinazzi enkele malen in het kielzog van Max zit en Ocon hetzelfde doet bij Blomqvist, volgen er geen inhaalacties of pogingen daartoe. Inhalen is überhaupt een moeilijke aangelegenheid in de Europese Formule 3, tenzij je voorganger een foutje maakt. Max echter, stuurt geen wiel verkeerd over het asfalt in de Eifel.

Dan slaat met nog zes ronden te gaan het noodlot genadeloos toe. Verstappen junior, die de race vanaf de start heeft aangevoerd, moet de strijd staken terwijl er blauwe rookwolken onder zijn motorkap vandaan komen. Ondanks de enorme tegenslag heeft hij wel de tegenwoordigheid van geest om samen met de marshalls zijn Van Amersfoort Racing-auto aan de kant te duwen om geen onveilige situatie te creëren.

“Met nog tien ronden te gaan, kreeg ik in mijn F3-auto al het oliedruk alarm. Ik merkte ook dat er iets mis was. De motor had minder vermogen, bij het terugschakelde rammelde het en de acceleratie was minder”, doet Max uit de doeken. Daarna was het plotsklaps einde verhaal. “Met nog vijf ronden te gaan blies de motor op en was mijn race voorbij. Dit is gruwelijk balen.”

Op dit moment is het Van Amersfoort Racing team hard aan het werk om de motor van Max te verwisselen. Aangezien de coureurs uit het FIA Formula 3 European Championship het hele seizoen met één motor moeten rijden, levert die wissel drie maal tien gridplaatsen straf op.
Voor race 3, die om 15.25 uur van start gaat, zal Max dus zijn tweede startplek moeten inleveren voor de twaalfde. Hetzelfde staat hem bij de eerste twee races tijdens de volgende ronde in Imola te wachten.

Voor meer exclusieve foto's van Max in zijn nieuwe Red Bull kleuren, zie ons fotoalbum.

Het programma van dit weekend staat op onze circuit pagina.
Verder is Max te volgen via de officiële livetiming en de live stream (alleen tijdens races).
Overigens zal RTL7 (RTL GP) zondagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur race 3 live uitzenden.

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op Verstappen.nl.

Uitslagen (zondag 17 augustus) FIA Formula 3 European Championship Nürburgring:
Uitslag kwalificatie race 2
Uitslag kwalificatie race 3
Uitslag race 2