scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Lowe claimt Mercedes naar hoger niveau te hebben getild

Gepubliceerd op 08 augustus 2014 door Niels Hendrix

Paddy Lowe, die samen met Toto Wolff de rol van teambaas heeft overgenomen van Ross Brawn, claimt het op dit moment dominantie Mercedes Formule 1-team de volgende stap te hebben laten zetten. Als co-teambaas is Lowe de hoofdverantwoordelijke voor de technische gang van zaken.

Lowe is niet te groot om zijn voorganger een compliment te geven: “Mercedes was de laatste twee à drie jaar al op weg naar boven en pakte in 2013 al met regelmaat pole posities en zeges, dus Ross verdient absoluut lof voor zijn opbouwende werk.”

“Sinds mijn komst heb ik Mercedes geholpen de volgende stap te zetten en het team naar een hoger niveau getild. Niet door de opzet van Ross te wijzigen, maar meer door kleine dingen aan te passen en te verbeteren”, vervolgt Lowe. “Eigenlijk hoefden we niets om te gooien, maar heb ik enkele spreekwoordelijke gaten gedicht en een paar nieuwe zaken toegevoegd aan de structuur.”

“Niets ten nadele van Ross, maar hij is weg sinds december en de Formule 1 verandert en ontwikkelt zich zo snel, dat zijn tijd alweer tot het verleden behoort en wij vooruit kijken. Het gaat dit seizoen beter dan we hadden durven dromen, fantastisch. Mercedes presteert op een enorm hoog niveau en dat moeten we zien vast te houden, want het kan snel gaan.”