scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Achtergrond: Team VM Motorsport

Gepubliceerd op 18 januari 2008 door Niels Hendrix

Peter van Merksteijn heeft een bedrijf weten op te bouwen dat een omzet heeft van 500 miljoen euro en met 550 werknemers in dienst. Het hoofdkantoor en de fabriek van Van Merksteijn Bouwstaal staan in Almelo. Daarnaast zijn er verschillende vestigingen in binnen en buitenland. Peter van Merksteijn is niet alleen een gepassioneerd zakenman maar ook een gepassioneerd autosportfan.
Het begon vorig jaar toen Peter van Merksteijn, de eigenaar van het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur, samen met Paul van Splunteren van Porsche Nederland en Frans Verschuur een bezoek bracht aan Porsche Motorsport in het Duitse Weissbach. Daar is de raceafdeling van Porsche, de grootste autofabrikant ter wereld, gevestigd. Het drietal heeft de Porsche RS Spyder bekeken en ze waren zo onder de indruk van de auto en de resultaten die ermee in de Verenigde Staten behaald waren, dat Peter van Merksteijn besloten heeft om er een aan te schaffen.

Het is voor het eerst dat de Porsche RS Spyder in Europa zal rijden. Behalve Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur hebben ook het Deense Team Essex en het Zwitserse Horag Racing een exemplaar gekocht. Het prijskaartje dat aan deze bolide hangt komt boven de 1 miljoen euro uit. Dan krijg je wel een auto die bijna 500 pk heeft en een topsnelheid van ver boven de 300 km/uur haalt.

Zoals bekend zijn Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn naast Jos Verstappen de coureurs van het team. De ervaren Frans Verschuur treedt op als teammanager, Ludo Loots is de race engineer van de auto. De technisch engineer luistert naar de naam Armand Broekmans, iemand die zijn sporen in de autosport al lang en breed verdiend heeft. Hij is werkzaam geweest voor het Formule 1 team van Sauber en in de A1GP werkte hij al eerder samen met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. Al met al dus een volledig Nederlands team met veel potentie.
De doelstelling van het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur liegt er dan ook niet om. De inzet is de eerste plaats in de LMP2 klasse bij de 24 Uur van Le Mans. Gerard Grouve, manager van Van Merksteijn Motorsport, zegt daarover: "Dat klinkt misschien arrogant maar daar moet je voor gaan. Als je daar niet voor gaat dan heb je de verkeerde doelstellingen. We gaan gewoon voor het hoogst haalbare."

Niels Hendrix