scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ocon waarschijnlijk bezig aan laatste jaar Formule 3

Gepubliceerd op 17 juli 2014 door Niels Hendrix

Een beslissing over de toekomst van Esteban Ocon, de leider in het FIA Formula 3 European Championship, wordt op zijn vroegst na de Nürburgring ronde verwacht. Maar de Lotus F1 Junior coureur, die 116 punten voorsprong heeft op Max Verstappen, gaat zeer waarschijnlijk promoveren naar de GP2 of Formule Renault 3.5. En zelfs een sprong naar Formule 1 is niet uitgesloten.

Net als Romain Grosjean maakt Ocon deel uit van het Gravity Sport Management programma, dat gedeeld eigenschap kent tussen Gravity en het Lotus Formule 1 team.  Gravity heeft nauwe banen met het vooraanstaande GP2-team ART Grand Prix en ook DAMS, dat beide kampioenschappen aanvoert.

Gwenael Lagrue van Gravity over de toekomst van Ocon: “We hebben enkele plannen, maar we willen ons nu op het huidige Formule 3 seizoen blijven richten, want alles kan snel veranderen. Als alles goed gaat, zou de volgende stap Formule Renault 3.5 of GP2 zijn. Maar waarschijnlijk wachten we minimaal tot na de Nürburgring met het nemen van een beslissing. Dan hebben we een betere kijk op de keuze die voor ons ligt en de kampioenschappen, want Formule Renault 3.5 heeft het lastig en GP2 lijkt dit jaar juist sterker.”

Wat betreft het onderwerp Formule 1 wil Lagrue verduidelijken dat de connectie tussen Gravity en Lotus niet per se betekent dat de protegees ook naar die F1-renstal zullen gaan.
“Om eerlijk te zijn, weet je hoe dat gaat. Je moet elke kans grijpen, want doorgaans krijg je er maar één. Dus als een F1-team Ocon wil contracteren en inlijven, ben ik de eerste die blij is. Mocht deze kans zich voordoen dan zouden we hard aan het werk moeten om hem zo goed mogelijk voor te bereiden. We zien het wel.”

Mocht Ocon daadwerkelijk rechtstreeks van F3 naar F1 springen dan zou hij pas 18 jaar en vijf maanden oud zijn als het seizoen in 2015 van start gaat.