scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Stoelendans aanstaande in FIA F3 European Championship

Gepubliceerd op 15 juli 2014 door Johan Peeters

De Britse Formule 3-teams Fortec Motorsports en Double R Racing, beide uitkomend in het FIA Formula 3 European Championship, passen al dan niet gedwongen, hun rijdersbezetting aan voor volgende wedstrijd op de Red Bull Ring in Oostenrijk die begin augustus verreden zal worden.

Beide teams kwamen, net als Threebond with T-Sport, de laatste race in Moskou niet in actie vanwege budgettaire problemen en een gebrek aan dekking van hun transportverzekering bij eventueel in Rusland opgelopen schade.

Australiër Mitch Gilbert laat de Formule 3 bij Fortec Motorsports voor wat het is. Hij is van plan zijn geluk te gaan beproeven in de GP3. John Bryant-Meisner lijkt genoeg budget te hebben voor tenminste de eerstvolgende wedstrijd op de Red Bull Ring en het ziet er naar uit dat de Zweed bij Fortec Motorsports de Mexicaan Alfonso Celis Jr. als teamgenoot krijgt.

Fortec Motorsports hoopt een dezer dagen een verbintenis te tekenen met Celis, wat hem aan de start moet brengen voor tenminste de race in Oostenrijk en de daarop volgende race op de Nürburgring. Dit seizoen was de 17-jarige Mexicaan tot dusver in de GP3 onderweg met Status Grand Prix. Mocht het tot een overeenstemming komen dan betekent dit een terugkeer naar het team waarmee hij vorig jaar in de Formule Renault reed. Tevens reed hij voor dit team twee Formule 3-races op de Nürburgring en Zandvoort.

In de tussentijd is ook bekend geworden dat regerend Zuid-Amerikaans Formule 3-kampioen Felipe Guimaraes is opgestapt bij Double R Racing. De Braziliaan kwam maar tijdens twee wedstrijden tot scoren wat hem vijf schamele puntjes opleverde. “Het ging van kwaad tot erger, waarna we hebben besloten er een punt achter te zetten", aldus Guimaraes. “Het kost allemaal een hoop geld en we halen geen goede resultaten. Het doel is nog steeds het Europese Formule 3, maar ik weet niet bij welk team.”

Double R Racing heeft nog geen vervanger aangekondigd voor Guimaraes.