scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ocon beëindigt zegereeks Max na winst in race 1

Gepubliceerd op 12 juli 2014 door Johan Peeters

Door een zege van start tot finish in race 1 op de Moscow Raceway, heeft kampioenschapsleider Esteban Ocon de imponerende zegereeks van Max Verstappen tot een einde gebracht. Max finishte de eerste race van de zevende ronde van het FIA Formula 3 European Championship op een derde plek achter de als tweede geëindigde Jordan King.

Als de startlichten doven, komt iedereen op de eerste startrijen goed van zijn plek en zien we geen positiewisselingen aan de kop van het veld. Max kan Lucas Auer in de eerste bocht achter zich houden en komt na de eerste ronde als vierde door achter respectievelijk Ocon, King en Tom Blomqvist. Een ronde later is het Max, die met een mooie inhaalmanoeuvre de derde plek van Blomqvist overneemt door de Brit in de laatste bocht voor start-finish knap uit te remmen.

Ocon ziet kans om een kleine voorsprong op te bouwen op de achter hem rijdende King, die op zijn beurt weer een kleine voorsprong heeft op Max. In het verdere verloop van de race zien we alleen achter de kop van het veld gevechten ontstaan. De vier leiders blijven kort bij elkaar in de buurt, maar de onderlinge afstanden blijven te groot om inhaalpogingen in te kunnen zetten.

Als het verschil met King richting het einde van de race langzaam terugloopt, lijkt het erop dat Max nog een mogelijkheid krijgt om een inhaalpoging te wagen op de Carlin-coureur. Uiteindelijk komt die mogelijkheid er niet, omdat de finishvlag net een ronde te vroeg wordt gezwaaid. Ocon wint de race zonder ook maar één moment in de problemen te zijn gekomen voor King en Max. Met deze derde plek komt er voor Max een einde aan de indrukwekkende zegereeks van zes opeenvolgende races in het Europese F3-kampioenschap. Ocon loopt in de stand weer uit op Max, die na race 1 tegen een achterstand van 84 punten aankijkt met nog 14 races te gaan.

“De snelheid zat er in tegenstelling tot gisteren weer goed in. De racesnelheid was niet verkeerd”, aldus Max. “Mijn start was niet perfect, maar ik had een goede eerste en tweede ronde. Ik kon in het begin alleen aan Blomqvist voorbij. In het midden van de race was het lastig de snelheid erin te houden. Later in de wedstrijd kon ik inlopen op King, maar die kreeg ik net niet meer te pakken om een inhaalactie te wagen. We gaan nog een paar kleine dingen veranderen voor de kwalificatie en we zullen zien hoe die verloopt.”

Later op de dag staat er voor Max de tweede kwalificatie op het programma, die om 15.40 uur Nederlandse tijd zal starten.

Het programma van dit weekend staat op onze circuit pagina.
De live timing is hier te volgen.
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (zaterdag 12 juli) FIA Formula 3 European Championship Moscow Raceway:
Uitslag race 1