scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albers technisch directeur Caterham Formule 1

Gepubliceerd op 02 juli 2014 door Niels Hendrix

Christijan Albers maakt zijn terugkeer in de Formule 1. Er is voor hem een rol weggelegd als technisch directeur bij Caterham, zo weet De Telegraaf te melden. Een bevestiging wordt vandaag verwacht.

De Maleisische zakenman Tony Fernandes heeft de renstal naar verluid voor tientallen miljoenen verkocht aan een consortium van zakenlui uit het Midden-Oosten. Voor die groep gaan Albers en Colin Kolles – de laatste in een adviserende rol – aan de slag. Zij moeten het team sportief en financieel vooruit helpen.

De 35-jarige Albers zou komend weekend op Silverstone tijdens de Grand Prix al meedraaien als nieuwe CEO van Caterham. De in Monaco woonachtige Nederlander reed daar zeven jaar geleden zelf zijn laatste F1-race. In totaal reed Albers 46 Grands Prix (voor Minardi, Midland en Spyker) en behaalde hij vier punten.

Caterham bestaat sinds 2010 als F1-team, zij het de eerste twee jaar onder de naam Lotus. Ondanks alle doelstellingen moet Caterham nog altijd haar eerste WK-punt scoren. Vorig jaar reed Giedo van der Garde nog voor het team, dit jaar is Robin Frijns er een van de reservecoureurs. De Limburger mag tijdens de vrijdagtraining in Groot-Brittannië weer eens zijn kunsten laten zien.

Het duo Albers en Kolles zijn geen onbekenden voor elkaar. De Roemeen was teambaas van de Nederlander bij Midland en Spyker. Albers reed later ook nog tweemaal de 24 Uur van Le Mans voor Team Kolles. Eind 2011 was Kolles voor het laatst werkzaam in de F1 als teambaas van Hispania, terwijl hij van 2005 tot en met 2008 al gelijkwaardige posities bekleedde bij Jordan, Midland, Spyker en Force India.

De vaste coureurs van Caterham zijn dit jaar Kamui Kobayashi en Magnus Ericsson. Verder dan de elfde plek van Ericsson tijdens de GP van Monaco kwam het team dit seizoen nog niet. In het wereldkampioenschap staat Caterham dan ook elfde en laatste. Om commerciële inkomsten binnen te halen zal het team tenminste één plaats moeten stijgen en dat zal dan ook de eerste doelstelling van Albers worden.