scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kwalificatie thriller brengt Max P3 op Norisring

Gepubliceerd op 27 juni 2014 door Niels Hendrix

De eerste kwalificatie voor de zesde ronde van het FIA Formula 3 European Championship op de Norisring was een ware thriller met de top drie binnen elf duizendsten van een seconde. Het was Felix Rosenqvist die in de slotfase de pole positie voor race 1 weggriste voor de neus van Esteban Ocon en Max Verstappen. Tot teleurstelling van de laatste, die de race op zaterdagochtend dus als derde zal starten: “Natuurlijk is het na zo’n goede vrije trainingen en kwalificatie balen als je niet als eerste kunt starten, maar op dit circuit maakt dat niet heel veel uit. Ik denk dat je hier wel kunt inhalen, dus ik zie wel kansen.”

Na eerder op de dag beide vrije trainingen als snelste te hebben afgesloten, is Max ook in kwalificatie 1 direct de graadmeter voor de rest van het Europees F3-veld. De rondetijden blijven verbeterd worden, maar de naam Verstappen blijft bovenaan staan. Totdat met nog vier van de twintig minuten te gaan de leider in het kampioenschap Ocon onder de tijd van Max duikt. Met een luttele acht duizendsten welteverstaan. Maar terwijl de laatste seconden wegtikken, is het uiteindelijk Rosenqvist die met 48.082 verrassend de pole positie opeist door de Fransman met drie duizendsten te verslaan.

“Er had iets meer in gezeten”, geeft Max eerlijk toe. “De laatste sector was niet helemaal top in mijn snelste ronde. Ik remde iets te laat en kwam niet zo goed uit de bocht.” Ruimte voor verbetering is er altijd, aldus de rookie: “Samen met mijn engineer bestuderen we de data om uit te pluizen waar het nog beter kan. We zullen morgen zien wat ik kan doen vanaf de derde startplek. Ik heb al zin in de race.”

Zaterdag om 10.40 uur staat race 1 op het programma, in de middag om 16.10 uur is de tweede kwalificatie. Op zondag wordt er nog twee maal geracet om respectievelijk 11.00 en 15.30 uur.

Het programma van dit weekeinde staat op onze circuit pagina.
De live timing is hier te volgen.
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag 27 juni) FIA Formula 3 European Championship Norisring:
Uitslag eerste vrije training
Uitslag tweede vrije training 
Uitslag eerste kwalificatie