scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Engineer Max blij en tevreden na zeges Spa

Gepubliceerd op 25 juni 2014 door Niels Hendrix

In aanloop naar de vijfde ronde van het FIA Formula 3 European Championship heeft Van Amersfoort Racing getest op het circuit van Monza. Die ervaring is meegenomen naar Spa-Francorchamps, zo vertelt Rik Vernooij, de engineer van Max Verstappen: “De Monza test is nuttig geweest, omdat onze coureurs daar hebben kunnen wennen aan rijden met een low-downforce afstelling. Ze kwamen op Spa-Francorchamps en wisten al dat de auto echt anders aan zou voelen dan hetgeen ze gewend zijn. Dat resulteerde meteen in snelle tijden in de vrije trainingen.”

Terugkijkend op het weekend in de Belgische Ardennen, waar Max in alle drie de races zegevierde, zegt Vernooij: “Vanaf het begin van het seizoen heb ik al gezegd dat als we zo door blijven werken zoals we bezig zijn, de overwinningen onderdeel gaan vormen van de leercurve. Als je het seizoen zo goed begint als Max heeft gedaan en er stappen gemaakt blijven worden, komt er vanzelf zo’n weekend als op Spa-Francorchamps waarbij alles op zijn plek valt. Max heeft fantastisch geracet, de snelheid was goed, het was een perfecte score.”

Doordat er in sector één en drie geslipstreamd kan worden, is Spa-Francorchamps geen gemakkelijk circuit om een gat te slaan. Het leverde heftige gevechten op, waarin Max stuk voor stuk excelleerde, zo bevestigt Vernooij: “Inmiddels heb ik door dat Max erg sterk is in gevechten op de baan. Hij heeft het ontzettend goed gedaan, ook al in de eerdere races. Hij heeft er goed over nagedacht hoe hij dat aanpakt. Bij Max zit dat erin gebakken.”
De engineer vervolgt: “Het waren behoorlijk stevige duels met Esteban Ocon, die zelfs nog een officiële waarschuwing kreeg voor zijn rijgedrag. Max heeft dat perfect gedaan. Hij is hem voor gebleven en dat maakt de overwinning nog mooier.”

“Blij en tevreden”, zo noemt Vernooij zijn gemoedstoestand na afloop van het perfect verlopen weekend. “Op het moment dat de laatste race ook is gewonnen, heerst er een soort van opluchting. Maar meteen daarna ben ik weer met mijn hoofd bij de Norisring, die komend weekend op het programma staat. We hebben op dat ene moment ons doel bereikt, maar de volgende race staat alweer voor de deur. Ik ben blij en tevreden, ik kan niet anders zeggen.”