scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos enorm trots op drievoudig Spa winnaar Max

Gepubliceerd op 23 juni 2014 door Niels Hendrix

Na afloop van het perfect verlopen weekend op Spa-Francorchamps, de vijfde ronde van het Europees F3-kampioenschap, waar Max Verstappen een drievoudige overwinning boekte, blikt Jos terug op het bijzonder sterke optreden van zijn zoon: “Drie races in één raceweekend winnen, is een unieke prestatie. Max heeft het op Spa-Francorchamps waanzinnig goed gedaan! Vooral die inhaalmanoeuvres in de laatste race, dat is ongelooflijk, echt top.”

“Overtaking is an art”, zo vertelt een metersbreed spandoek recht tegenover het podium, verwijzend naar de tijden van weleer, toen vader Jos nog over de circuits raasde. “Overtaking is still an art”, zo luidt de slogan op het dundoek dat er direct naast hangt, doelend op Max, die de achternaam van zijn vader eer aan doet.

De manoeuvre waarbij Max in een enkele actie zowel John Bryant-Meisner als Esteban Ocon verschalkte en zo de leiding greep, is een unieke, zo vertelt Jos: “Ik zag dat hij op dat moment in één actie twee man kon inhalen en dat deed hij. Echt heel mooi, uniek. Ook daarna in het gevecht met Ocon loste Max het heel goed op door hem buitenom uit te remmen. Dat zijn de acties waar het publiek van houdt.”

Verstappen senior heeft op zulke momenten het volste vertrouwen in zijn zoon: “Ik blijf rustig bij zulke spannende momenten op de baan. Ik weet dat Max het kan, voor mij hoeft hij zich niet meer te bewijzen. Ik heb al zoveel van hem gezien, maar nu laat hij het ook aan de buitenwereld zien. Dit soort gevechten is waar het om draait. Dit is wat mensen willen zien en nodig is in de hoogste autosportklassen. Dit succes komt niet uit de lucht vallen, maar is het gevolg van het vele werk dat we de laatste jaren hebben verricht. Ik ben echt enorm trots op Max.”