scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max teleurgesteld na eerste kwalificatie Spa

Gepubliceerd op 20 juni 2014 door Johan Peeters

Na de twee vrije trainingen die eerder op de dag een prima resultaat opleverden, reed Max Verstappen zich in de eerste kwalificatie, voor de vijfde ronde van het FIA Formula 3 European Championship op Spa-Francorchamps, naar een keurige tweede plaats. Na een spannende kwalificatie eindigde de jonge Limburger op een luttele 61 duizendsten achter klassementsleider Esteban Ocon.

Gedurende het grootste gedeelte van de twintig minuten durende kwalificatie, die op een droge baan verreden wordt, zien we Max aan kop van de tijdenlijsten. Echter als de vlag gezwaaid wordt, is het Ocon die Max nipt voor is gebleven. De Fransman heeft zich aan Max voorbij weten te wurmen door tijdens de kwalificatie slim gebruik te maken van een slipstream van een auto voor hem.

Een zichtbaar teleurgestelde Max laat na de eerste kwalficatie van vrijdag weten: “Het is jammer dat de concurrenten in een groepje reden, waardoor ze door te slipstreamen tijd wonnen. Ik had besloten het anders te doen en mijn snelle rondjes alleen te rijden. Maar misschien is het wel beter om hier als tweede te starten. Dan kun je hier na het eerste rechte stuk met een slipstream aan je voorganger voorbij. De auto ging niet verkeerd, dus daar lag het niet aan. Wel willen we nog een paar kleine dingen veranderen voor de tweede kwalificatie, omdat we denken dat het nog iets sneller kan.”

Later op de middag, om 17.20 uur, zal Max de tweede kwalificatie rijden. Het tijdschema tijdens dit weekend in Spa-Francorchamps is verschillend van de andere evenementen. In Spa is ook het FIA WTCC te gast wat zorgt voor een andere indeling van het weekend.

Het programma van dit weekeinde staat op onze circuit pagina.
De live timing is hier te volgen.
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in ons exclusieve Spa-Francorchamps fotoalbum, dat we gedurende het weekend zullen blijven aanvullen.

Uitslagen (vrijdag 20 juni) FIA Formula 3 European Championship Spa-Francorchamps:
Uitslag eerste vrije training
Uitslag tweede vrije training
Uitslag eerste kwalificatie