scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max goed uit de startblokken op zijn thuiscircuit

Gepubliceerd op 20 juni 2014 door Johan Peeters

Max Verstappen heeft op het circuit van Spa-Francorchamps, tijdens de vrije trainingen voor de vijfde ronde van het FIA Formula 3 European Championship, meteen zijn visitekaartje afgegeven. De 16-jarige jongeling, uitkomend voor Van Amersfoort Racing, wist zich op het uitdagende circuit in de Belgische Ardennen tijdens de eerste vrije training onder koele omstandigheden met een tijd van 2:12.355 naar een derde plek te rijden achter Felix Rosenqvist en leider in het kampioenschap Esteban Ocon. De tweede vrije training sloot Max met een tijd van 2:10.232 knap als snelste af.

Bij de start van de eerste vrije trainingen is het met 12 graden erg koel en bewolkt op het circuit. Voor Max, die voor het eerst in een F3-auto op Spa onderweg is, staat de eerste vrije training in het teken van het vinden van de juiste setup van de auto. De sessie wordt uiteindelijk op een derde plek afgesloten met een achterstand op Rosenqvist van 0.459 seconden.

Na enkele aanpassingen aan de vleugelafstelling start de snelle Limburger de tweede vrije training nog steeds op een droge baan. Er is dreiging van regen en aan het einde van de sessie vallen er achter op het circuit enkele druppels. Max is gedurende de hele sessie in de voorste gelederen te vinden en als de vlag valt, staat hij knap eerste. Zijn voorsprong op nummer twee Ocon is met 0.754 seconden erg indrukwekkend te noemen.

 Max: “Vanmorgen verliepen de vrije trainingen best goed. De eerste vrije training waren we nog op zoek naar de juiste afstellingen, maar na enkele aanpassingen aan de vleugels ging het in de tweede sessie een stuk beter. We zullen zien waar we staan na de kwalificatie, want met het weer op Spa weet je het maar nooit.”

Om 14.10 uur staat voor Max de eerste, twintig minuten durende kwalificatie op het programma. Later op de middag, om 17.20 uur, gevolgd door de tweede kwalificatie die ook twintig minuten zal duren.

Het programma van dit weekeinde staat op onze circuit pagina.
De live timing is hier te volgen.
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in ons exclusieve Spa-Francorchamps fotoalbum, dat we gedurende het weekend zullen blijven aanvullen.

Uitslagen (vrijdag 20 juni) FIA Formula 3 European Championship Spa-Francorchamps:
Uitslag eerste vrije training
Uitslag tweede vrije training