scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Belgische Ardennen strijdtoneel Formule 3

Gepubliceerd op 20 juni 2014 door Niels Hendrix

Dit weekend reizen de teams en coureurs uit het FIA Formula 3 European Championship af naar Spa-Francorchamps voor de 13e tot en met 15e races van het seizoen 2014. Het ruim zeven kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen geldt als een van de meest uitdagende circuits ter wereld en is tevens de thuishaven voor Max Verstappen.

Als vijfde in het kampioenschap is de 16-jarige Nederlander er alles aan gelegen om goed te scoren. De Van Amersfoort Racing coureur - geboren in Hasselt, België - won als autosportdebutant in zijn pas tweede F3-weekend al zijn eerste race. Gesteund door vele Nederlanders en Belgen, hoopt de huidige tweevoudig Europees en wereldkampioen karting op Spa-Francorchamps weer in een positie te verkeren om voor de zege te strijden.

Het Europese F3-kampioenschap sluit dit weekend aan bij de FIA WTCC, dus het tijdschema is eenmalig anders dan gebruikelijk. Beide vrije trainingen en kwalificaties zullen op vrijdag plaatsvinden. Race 1 en 2 staan op zaterdag om 11.45 uur en 16.30 uur op het programma. De derde en laatste race start zondag om 10.05 uur.

Het schema van het F3-evenement staat op onze circuit pagina. Het complete tijdschema inclusief de WTCC- en supportraces staat hier.
De live timing is te volgen via: http://www.mstworld.com/timing/livetiming.htm?series=wtcc-support
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.