scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos maakt met FA1 demo opwachting bij Acceleration Zolder

Gepubliceerd op 19 juni 2014 door Niels Hendrix

Jos Verstappen geeft tijdens Acceleration 2014 op 19 en 20 juli op het circuit van Zolder een demonstratie met de FA1, de 550 pk sterke raceauto waarmee hij in 2006 de A1GP van Zuid-Afrika op zijn naam schreef. Acceleration is een uniek driedaags race- & muziekfestival met spannende auto- en motorraces, muziek uit de 80s & 90s en een dance party. Jos reed gedurende tien jaar in de Formule 1 en behaalde onder meer een podiumplaats tijdens de Grand Prix van België, exact 20 jaar geleden.

Hoewel Jos zich tegenwoordig vooral bezig houdt met de begeleiding van zijn 16-jarige zoon Max, die furore maakt in het Europees Formule 3 kampioenschap, is vader Jos nog regelmatig achter het stuur van een race auto te vinden. De 42-jarige Verstappen, die in België woont, is nog steeds de meest succesvolle Nederlandse F1-coureur ooit, met twee derde plaatsen (GP’s Hongarije en België in 1994) en 107 Grand Prix deelnames achter zijn naam. Tijdens Acceleration op zaterdag 19 en zondag 20 juli zal Jos een spectaculaire demonstatie geven met een FA1 race auto; dit is dezelfde auto als waarmee Jos in 2005/2006 deelnam aan de A1GP voor Team Nederland. Hij won toen de A1GP race in Zuid-Afrika en behaalde nog een aantal aansprekende resultaten voor Team Nederland.

Jos is enthousiast over zijn demonstratie tijdens Acceleration op het circuit van Zolder: “Het is fantastisch dat ik precies 20 jaar na mijn memorabele derde plaats in de Grand Prix van België weer het Belgische en Nederlandse publiek mag vermaken in een brute formule auto!” Jos zal tijdens Acceleration 2014 op het circuit van Zolder natuurlijk niet alleen braaf rondjes rijden in de snelle FA1: “Nee, donuts en proefstarts horen daar natuurlijk ook bij,” aldus Jos, die onlangs tijdens AutoWeek Live al even opnieuw kennis maakte met zijn ‘voormalige’ bolide: “Ik heb indertijd genoten van mijn A1GP tijd en vind het dan ook geweldig dat Acceleration het landenconcept heeft geadopteerd en het hele weekend heeft gevuld met spectaculaire auto- en motorsport en muziek. Dat spreekt een breed publiek aan, daarvan ben ik overtuigd.”

Loek Bodelier, CEO Acceleration, is verheugd over de komst van Jos naar Zolder: “Jos Verstappen spreekt voor heel veel race fans tot de verbeelding. Dat hij speciaal tijdens Acceleration graag nog een keer achter het stuur kruipt van zijn ‘oude’ race bolide is waarop we als organisatie trots op zijn.”
 
Acceleration 2014 biedt op Zolder naast de races met de FA1 ook andere spectaculaire autosport met de MW-V6 Pickup Series en de Legend SuperCup. Op vrijdagavond 18 juli presenteert voormalig Baywatch en Knightrider acteur David Hasselhoff ‘the 80s & 90s party with the Hoff’, met onder andere live on stage: Rick Astley Sabrina, 2 Unlimited, Vengaboys en Twenty 4 Seven. Vanaf 18.00 uur start de pre-party en is iedereen welkom op het muziekterrein dat zich op de paddock bevindt.

Op zaterdagavond 19 juli staat er op het circuit van Zolder ook nog eens Acceleration Dance geprogrammeerd, met bekende DJ’s zoals Bingo Players, Sunnery James & Ryan Marciano, Jay Hardway en Firebeatz. Dit unieke Dance festival start om 16.00 uur.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kijkt u op: http://acceleration14.com