scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Spannende kwalificatie brengt Max P3 voor race 1

Gepubliceerd op 30 mei 2014 door Johan Peeters

Na twee vrije trainingen die eerder op de dag niet naar wens verliepen, zag Max Verstappen toch kans zich tijdens de eerste kwalificatie, voor de vierde ronde van het FIA F3 European Championship op de Hungaroring, enigszins te revancheren. Na een spannende kwalificatie eindigde de jonge Limburger achter klassementsleider Esteban Ocon en Tom Blomqvist als derde.

Direct na de start van de maar 20 minuten durende kwalificatie gaan alle rijders de baan op om een gooi te doen naar de pole positie voor race 1, die zaterdag om 11.10 uur van start gaat. Na vijf ronden zien we Max op P1 verschijnen. Dit is echter maar van korte duur. De Franse koploper in het kampioenschap Ocon gaat flink onder de tijd van Max door en nestelt zich aan kop van het veld. In zijn vierde ronde perst de Fransman er een tijd van 1:35.789 uit en gaat een ronde later nog een paar tienden sneller rond. Zijn tijd van 1:35.585 blijft gedurende de rest van de kwalificatie als beste tijd staan, wat hem de pole positie oplevert.

Intussen is Max kortstondig afgezakt naar een achtste plek, maar de Van Amersfoort Racing coureur ziet kans om zich even later met een tijd van 1:35.881 naar P3 op te werken. Voor hem staat Blomqvist die maar 84 duizendsten te kort komt om Ocon van P1 te verdrijven. In de laatste minuten van de kwalificatie is het beste er bij de meesten wel af, want we zien maar zelden groene en paarse sectortijden verschijnen. De teamgenoten van Max bij Van Amersfoort Racing zullen morgen van P8 (Menezes) en P14 (Szymkowiak) race 1 aanvangen.

Max laat na de kwalficatie weten: “Het ging tijdens de kwalificatie een stuk beter dan tijdens de vrije trainingen, dus over mijn kwalificatie voor race 1 ben ik niet ontevreden. We hebben na de vrije trainingen de balans in de auto een stuk beter gekregen. Dat zie je ook aan de tijd die ik kon rijden. Nu ik van P3 moet vertrekken, moet ik bij de start maar proberen er één of twee te passeren want tijdens de race zal dit moeilijk worden. Het rechte stuk is te kort om te slipstreamen en op de rest van de baan is het bijna onmogelijk iemand in te halen. We gaan er zaterdag het beste van proberen te maken.”

Het programma van de zaterdag en zondag staat op onze circuit pagina.
De live timing is te volgen via: http://livetiming.de/timing/FIA
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag 30 mei) FIA Formula 3 European Championship Hungaroring:
Uitslag eerste vrije training
Uitslag tweede vrije training
Uitslag eerste kwalificatie