scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max niet helemaal tevreden na vrije trainingen in Hongarije

Gepubliceerd op 30 mei 2014 door Johan Peeters

Max Verstappen heeft zich in Hongarije tijdens de twee vrije trainingen, voor de vierde ronde van het FIA Formula 3 European Championship, op de Hungaroring in de voorhoede laten zien. Tijdens de eerste vrije training reed Max zich naar een derde plek, waarna hij de tweede vrije training als vijfde afsloot.

Als de lichten voor de eerste vrije training op groen gaan, duurt het niet lang vooraleer het hele veld probeert een snelle tijd op de klokken te zetten. In de beginfase zien we Max heel even op kop van de tabel verschijnen, maar hij wordt al snel afgelost door Felix Rosenqvist, die op zijn beurt weer in Esteban Ocon zijn meerdere moet erkennen. De leider in de stand om het kampioenschap geeft die eerste plek niet meer uit handen en sluit uiteindelijk de eerste vrije training met een tijd van 1:36.881 af. Tom Blomqvist eindigt op een tweede plek (+0.255) gevolgd door Max (+0.522) op plaats drie.

De tweede vrije training laat aan kop van het veld weer hetzelfde beeld zien. Wederom is het Ocon die aan het langste eind trekt door op het einde van de vrije training een serie erg snelle rondetijden neer te zetten. Met zijn tijd van 1:35.801 is hij meer dan twee tienden sneller dan tweede man Rosenqvist. Antonio Fuoco eindigt op iets meer dan een halve seconde op de derde plek. Max sluit de vrije trainingen uiteindelijk als vijfde achter Blomqvist af, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Gustavo Menezes.

Max: “Vanmiddag verliepen de vrije trainingen op de Hungaroring niet naar wens. We hadden problemen met de balans van de auto en teveel overstuur. We gaan nu samen met het team kijken hoe we dit voor de kwalificatie op kunnen lossen.”

Om 17.40 uur zal Max de eerste kwalificatie van het weekend rijden. De uitslag van deze kwalificatie is bepalend voor de eerste race, die op zaterdagmorgen op het programma staat.

Het programma van de zaterdag en zondag staat op onze circuit pagina.
De live timing is te volgen via: http://livetiming.de/timing/FIA
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag 30 mei) FIA Formula 3 European Championship Hungaroring:
Uitslag eerste vrije training
Uitslag tweede vrije training