scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frijns de dupe van crash Kobayashi

Gepubliceerd op 14 mei 2014 door Niels Hendrix

Robin Frijns zou op woensdag in actie komen in Barcelona, waar Caterham deelneemt aan een gezamenlijke Formule 1-test. Maar het team heeft besloten niet meer de baan op te gaan ten gevolge van een crash van Kamui Kobayashi een dag eerder. De Nederlander ziet daarmee zijn geplande testdag met de Caterham CT05 in het water vallen.

Door het uitstapje van Kobayashi, in de laatste fase van de eerste testdag in Barcelona, liep de auto flinke schade op, aldus de Japanner zelf: "De auto is behoorlijk beschadigd, dus het spijt me voor de jongens in de garage, die nu een lange nacht voor zich hebben.”
Helaas voor Frijns blijkt de schade te groot om vandaag verder te kunnen gaan, vult het team aan: "Nadat we de schade aan het chassis hadden beoordeeld, is besloten de tweede testdag aan ons voorbij te laten gaan. Dit is niet ideaal, maar we gaan ons nu richten op de Grand Prix van Monaco.”

Frijns heeft als testrijder bij Caterham de toezegging naast een aantal vrijdagtrainingen ook op verschillende testdagen te mogen uitkomen. De Limburger werkte eerder dit seizoen al één vrijdagochtendsessie en drie testdagen af.