scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

GP van Rusland volgens Todt niet in geding

Gepubliceerd op 13 mei 2014 door Niels Hendrix

De Russische Grand Prix, die gepland staat voor 12 oktober, is volgens FIA voorzitter Jean Todt niet in geding. Ondanks de politieke problemen rondom Oekraïne en de daarmee gepaard gaande sancties vanuit het Westen, lijkt het doorgaan van de Formule 1-race geen vraagteken te zijn.

Vorige maand blies de World Superbike nog een race af op het Russische circuit van Sotsji, maar Todt peinst er niet over hetzelfde te doen: “Er wordt niets veranderd aan de Formule 1-kalender. Ik begrijp wat de motorsportfederatie FIM heeft gedaan, maar heb geen redenen om hetzelfde te doen.”

Niet alle F1-teams staan te popelen om naar Rusland af te reizen en mogelijk komt er in de zomermaanden nog een overleg over de situatie aldaar. Maar voorlopig blijven de zaken zoals gepland.

Overigens zijn er ook binnen het DTM circus twijfels over het al dan niet afreizen naar Moskou, waar op 13 juli door de Deutsche Toerwagen Meisterschaft wordt geracet. De Europese Formule 3 rijdt daar in het voorprogramma en zal dus bij een eventuele afgelasting automatisch ook niet naar Rusland gaan.

De eerste serie die richting het Oostelijk land vertrekt, is echter de WTCC, welke op 8 juni in Moskou gaat racen. Een weekend dat met grote interesse door de DTM, F3 en F1-organisaties gevolgd zal gaan worden.