scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Elektronicaprobleem nekt polesitter Max in race 2 Hockenheim

Gepubliceerd op 04 mei 2014 door Niels Hendrix

Zo zonnig als de zondag op de Hockenheimring, de gastheer van de tweede ronde van het CIK-FIA European Championship, begon, zo gitzwart was de wolk die Max Verstappen trof. De polesitter voor de tweede race van het weekend kampte nog voor de wedstrijd van start was gegaan met een technisch probleem, dat hem verhinderde zijn eerste plaats op de stargrid in te nemen. Max zou de race nooit starten, hetgeen niet alleen een enorme teleurstelling voor hemzelf maar voor het hele Van Amersfoort Racing team en de betrokkenen daar omheen was.

Als het 27-koppige Europese Formule 3-veld voet zet richting de startopstelling bericht Max over zijn boordradio dat de versnellingsbak van zijn auto vast blijft zitten in de derde versnelling. De Van Amersfoort Racing monteurs werken in de paar spaarzame minuten die voor de start resten vol overgave om de oorzaak van het euvel te achterhalen en te verhelpen. Max kan nog net op tijd de pitstraat uitrijden om op weg te gaan naar de startgrid. Die zal hij echter nooit bereiken, want na een paar bochten staat hij stil. Het lukt nog om de bolide weer aan de praat te krijgen, maar als er wederom geen gang in wil komen, rest Max niets anders dan teleurgesteld zijn auto achter de vangrail te parkeren en uit te stappen.

Esteban Ocon profiteert van het ontbreken van Max en krijgt daarmee feitelijk de pole in de schoot geworpen. Bij het doven van de lichten, is de Fransman goed weg en neemt hij de leiding, voor Antonio Giovinazzi. Edward Jones volgt het duo op P3. De laatste ziet de twee koplopers al snel weglopen, maar de Italiaan weet bij Ocon aan te dringen. Tot een serieuze inhaalpoging komt het echter niet en zo wint de Prema Powerteam coureur na 22 ronden race 2, met een seconde voorsprong op Giovinazzi. Jones finisht als derde, voor Lucas Auer, Tom Blomqvist en Nicholas Latifi.

De uiteindelijke oorzaak van het probleem dat bij Max leidde tot de versnellingsbakproblemen blijkt in de elektronica te liggen. Geluk bij een ongeluk is dat er tussen de twee races op zondag voldoende tijd zit om dat tot de bodem uit te zoeken en op te lossen. Het Van Amersfoort Racing team is dan ook vol vertrouwen Max voor de derde en laatste race op Hockenheim, die om 15.25 uur van start gaat, weer een goed functionerende auto te kunnen verschaffen. Want dan kan Verstappen junior hopelijk zonder problemen vanaf zijn pole positie vertrekken.

De live timing is te volgen via: http://livetiming.de/timing/FIA
De live stream is alleen tijdens de races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.
Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in ons exclusieve Hockenheim fotoalbum, dat we gedurende het weekend zullen blijven aanvullen.

Uitslagen (zondag 4 mei) FIA Formula 3 European Championship op Hockenheim:
Uitslag van de tweede race