Verstappen.nl dankzij PCextreme op volle snelheid

Gepubliceerd op 30 april 2014 door Niels Hendrix

Onze webhost PCextreme heeft de Verstappen Info Page, het forum en alles wat daar aan beheer achter zit overgebracht naar een volledig nieuwe machine. Met vier CPU cores, 8GB RAM en ruim voldoende SSD diskruimte, voorzien van de nieuwste software, is Verstappen.nl zodoende weer op volle snelheid gebracht.

Dat was hoognodig, want de server waar de site voorheen op draaide, liep tegen zijn grenzen aan nu Max Verstappen alsmaar meer aandacht genereert. Met het nieuwe stukje techniek, dat met vereende krachten van zowel medewerkers van de Verstappen Info Page als PCextreme is ingericht, kan Max de toekomst vol gas tegemoet.

De server van PCextreme waarop Verstappen.nl draait is ondergebracht in Gyrocenter DC II, een datacenter in Amsterdam dat uitsluitend energie gebruikt afkomstig uit windmolenparken. Dat maakt het een zeer milieuverantwoord onderkomen.
Hoewel de autosport natuurlijk niet de naam heeft goed voor het milieu te zijn, hopen we hiermee toch een kleine compensatie te kunnen doen. Al is het maar om meer bewustwording te creëren.