Max vol vertrouwen richting Hockenheim

Gepubliceerd op 30 april 2014 door Niels Hendrix

Nu de seizoensopener in Silverstone achter de rug is, reist het FIA Formula 3 European Championship door naar Hockenheim, het in het zuiden van Duitsland gelegen 4.574 meter lange Grand Prix circuit.
De derde race van het eerste raceweekend kende met Antonio Fuoco, Max Verstappen en Esteban Ocon een volledig rookie-podium.

De twee 17-jarige Prema Powerteam coureurs Fuoco en Ocon hebben al enige ervaring in de autosport, in tegenstelling tot Max, die dit jaar zijn autosportdebuut maakte. De 16-jarige Verstappen junior is rechtstreeks vanuit de karting naar de Europese Formule 3 doorgestoomd. Gezien zijn tweede plek in de derde race was het een goede beslissing om als wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen karting die stap te maken.

De Van Amersfoort Racing coureur is vol vertrouwen voor komend weekend. Max: “Hockenheim is een mooi circuit en ik rijd er graag. Er zijn verschillende snelle bochten waar je het verschil kunt maken. Daarnaast was mijn team, Van Amersfoort Racing, in 2013 erg snel op Hockenheim. Ik wil er net zo goed als in Silverstone presteren, of zelfs beter. Het zou fantastisch zijn als ik mijn eerste winst in de Formule 3 kon vieren.”

Het tijdschema voor het Hockenheim raceweekend staat op onze kalender pagina.