Max in tweede kwalificatie naar derde startrij

Gepubliceerd op 18 april 2014 door Niels Hendrix

In de eerste kwalificatie reed Max Verstappen naar een nette vierde tijd, welke hem dezelfde startpositie bezorgt voor de eerste race op Silverstone. De tweede kwalificatie van de eerste ronde van het FIA Formula 3 European Championship bepaalde de startgrid voor de tweede en derde race. Voor Max betekende dat uiteindelijk een zesde en vijfde startplek.

In tegenstelling tot eerder op de vrijdag waren de verschillen tijdens de laatste kwalificatie, die tegen een langzaam wegzakkende zon werd verreden, iets groter. Met 1:51.808 kwam Verstappen junior 0.486s te kort op polesitter Esteban Ocon.
“Het ging niet helemaal top in de tweede kwalificatie. In de tweede sector met snelle bochten had ik problemen met de balans en overstuur. Daar verloor ik een paar tienden”, legt de Van Amersfoort Racing coureur uit. “Hoewel de zesde en vijfde startplekken niet verkeerd zijn, hoop je altijd op meer.”

Elke op één na snelste rondetijd in de tweede kwalificatie bepaalt de grid voor de derde race. Zo wist Ocon voor zowel de tweede als de derde race pole te pakken. Voor race 3 was Max maar twee duizendsten langzamer dan zijn snelste tijd en dat bleek genoeg voor de vijfde startplek.
Max vervolgt: “We gaan op de data bekijken hoe we de auto kunnen verbeteren. Je moet dan denken aan de rembalans, het insturen, de stuuruitslag, bochtensnelheid, het aanrempunt, wanneer je op het gas gaat, hoe lang je remt en dat soort zaken. Samen met de engineer beslissen we dan wat we veranderen.”

Zaterdag rijdt Max zijn eerste twee races, van ieder 35 minuten, in het Europese Formule 3-kampioenschap. Deze zijn om 11.20 uur en 14.20 uur (Nederlandse tijd). De derde en afsluitende wedstrijd start zondag om 10.15 uur.
“Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. We proberen de auto nog iets beter af te stellen en we bekijken waar ik zelf nog tijd kan winnen. Ik ga proberen om het podium te halen”, klinkt het strijdlustig uit de mond van Max.

De live timing is te volgen via: http://livetiming.alkamelsystems.com/fiawec/
De live stream is alleen tijdens de drie races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html 
Deze worden overigens ook live via de tv-zender Motors TV uitgezonden.

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag 18 april) FIA Formula 3 European Championship op Silverstone:
Uitslag van de tweede kwalificatie (startgrid race 2)
Uitslag van de tweede kwalificatie (startgrid race 3)