Max begint de dag op Silverstone verrassend goed

Gepubliceerd op 18 april 2014 door Niels Hendrix

Rookie of niet, Max Verstappen heeft vrijdagochtend op Silverstone verrassend de snelste tijd laten noteren tijdens de vrije trainingen voor de eerste ronde van het FIA Formula 3 European Championship. De eerste 40 minuten durende sessie sloot de 16-jarige Van Amersfoort Racing coureur als derde af en de tweede training was hij met 1:51.716 de snelste van het stel.

“De eerste vrije training ging al heel erg goed”, vertelt Max onder een stralend zonnetje, maar met een verraderlijk koude wind. “Ik heb eerder al met een Formule Renault 2.0 op Silverstone getest en daar heb ik zeker profijt van gehad. Met een Formule 3-auto kun je een stuk harder door de bochten, maar daar wende ik snel aan. De slijtage van de banden was wel nog erg hoog. Er zijn veel middel- en hogesnelheidsbochten, waar ik nog gleed omdat ik te hard pushte, ook om de baan te leren kennen.”

Max begon zijn eerste raceweekend dus op een uitstekende derde plek, op slechts 0.022s van de snelste man Antonio Fuoco, die ook een rookie is.

“Voorafgaand aan de tweede vrije training heb ik snel de data doorgenomen met mijn engineer”, vervolgt Max. “Daarop heb ik mijn rijstijl enigszins aangepast en dat pakte goed uit.”
Daarmee zegt Max niets teveel, want zijn ronde van 1:51.716 is de snelste van beide trainingen. De Fransman Esteban Ocon zat 82 duizendsten achter hem.  “Dit was pas mijn tweede sessie in de Europese Formule 3 op Silverstone, dus het kan alleen maar beter gaan. We zullen zien wat ik kan presteren tijdens de kwalificatie”, besluit Max.

De eerste kwalificatie op Silverstone is later op vrijdag, om 14.40 uur Nederlandse tijd. De tweede 20 minuten durende kwalificatie is om 18.40 uur.

De live timing is te volgen via: http://livetiming.alkamelsystems.com/fiawec/
De live stream is alleen tijdens de drie races beschikbaar: http://www.fiaf3europe.com/livestream.html

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende het weekend updates plaatsen en na afloop van elke dag volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (vrijdag 18 april) FIA Formula 3 European Championship op Silverstone:
Uitslag van de eerste vrije training
Uitslag van de tweede vrije training