Frits van Amersfoort blijft zich verbazen

Gepubliceerd op 11 april 2014 door Niels Hendrix

Het in het FIA Formula 3 European Championship uitkomende Van Amersfoort Racing ging van het Tsjechische Most naar de Hongaarse Hungaroring en door naar de Oostenrijkse Red Bull Ring om op deze drie verschillende circuits te testen met hun nieuwe Formule 3-auto’s. Het waren de eerste dagen dat Max Verstappen en het team met elkaar samenwerkten en dat ging van meet af aan boven verwachting goed.

Na afloop van deze intensieve dagen, laat Frits van Amersfoort, de teambaas van het gelijknamige Nederlandse team, weten: “Iedereen binnen het team is tot op de draad versleten, maar het resultaat mag er zijn. Vooral naar aanleiding van de problemen op dinsdagmiddag tijdens de test op de Red Bull Ring hebben we een en ander ontdekt, dus het zijn waardevolle dagen geweest. De stemming is sindsdien snel weer positief omgeslagen.”

De goede rondetijden van Max stemmen Van Amersfoort hoopvol, maar hij waakt voor al teveel optimisme. “Ik heb het altijd al gezegd. Max is net als zijn vader, hij blijft je verbazen. Max gaat in de auto zitten en hij doet het, het is onvoorstelbaar. Het is lang geleden dat ik zoiets van dichtbij heb gezien. Ik kijk dus uit naar het seizoen.”

Om daar meteen aan toe te voegen: “Toch ben ik een beetje benauwd voor de races op Silverstone, dat toch het domein van de Engelsen is. We blijven gewoon met beide voeten op de grond staan, temeer ook omdat het straks in de kwalificaties in twee keer twintig minuten moet gebeuren. Dat gaat geen sinecure worden. Zo’n kwalificatie is nieuw voor Max en er kan van alles gebeuren. Maar we hebben het de afgelopen testdagen gezien, het kan lang duren of kort duren, maar dat er succes gaat volgen dit seizoen, moge duidelijk zijn.”