scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos zeer tevreden na testdagen Max

Gepubliceerd op 10 april 2014 door Niels Hendrix

Nadat Max Verstappen op Most in Tsjechië voor het eerst in zijn Formule 3-bolide van Van Amersfoort Racing zat en daar als shake-down en ter kennismaking vele kilometers maakte, volgden er nog twee officiële test. Zowel op de Hongaroring als de Red Bull Ring werden de tweedaagse tests van het FIA Formula 3 European Championship met goed gevolg afgesloten. Max eindigde in de vier sessies in Hongarije respectievelijk als zevende, eerste, derde en vijfde. In Oostenrijk noteerde hij de plekken drie, drieëntwintig, twee en één.

Jos is als vader en begeleider nauw betrokken bij de eerste stappen van Max in de autosport: “Ik ben waanzinnig tevreden met de testdagen op de Red Bull Ring, het ging erg goed. We hebben de nieuwe auto goed leren kennen en veel uitgeprobeerd qua afstelling voor dit circuit. Wat we hier hebben geleerd, kunnen we meenemen naar Silverstone, dus daar zijn we tevreden over.”
Jos vervolgt: “Ook in Hongarije ging het prima. Als je dan ziet dat we hier in Oostenrijk ook direct vooraan meedoen, betekent dit dat de basis gewoon goed is en dat is wat belangrijk is. Het overige zijn dan nog details die je moet invullen.”

De testdagen werden afgesloten met oefenstarts. “Ik vond de starts van Max er goed uitzien. Vooral de laatste vond ik bijzonder goed. Er zijn kleine details om nog te verbeteren, maar als hij zo van start gaat tijdens de eerste races dan teken ik daarvoor.”
“Al met al ben ik zeer tevreden. We hebben nu tien dagen intensief met het hele Van Amersfoort Racing team opgetrokken en de samenwerking is uitstekend. Iedereen is heel positief onder elkaar. Er heerst een goed atmosfeer en dat is heel belangrijk. Ook Max en zijn teamgenoten passen bij elkaar, er is een goede klik. We hebben veel zin in komend jaar in de Europese Formule 3.”