scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Weinig meters voor Max in de middag op Spielberg

Gepubliceerd op 08 april 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen kon weinig meters maken tijdens de middag van de eerste testdag op de Red Bull Ring. Een technisch probleem hield de Van Amersfoort Racing coureur het grootste gedeelte van de vier uur durende sessie aan de kant. In de slechts tien afgelegde ronden viel er dan ook niet meer dan een 23e klassering te noteren.

Na de lunchpauze duurt het nog anderhalf uur voor Max voor het eerst weer de baan opgaat. Hij is niet de enige, want vele rijders wachten tot de baancondities beter worden. Max wordt na een ronde om zijn banden op te warmen naar het einde van de pitstraat gedirigeerd, alwaar hij drie maal een start oefent.
“De eerste twee oefenstarts gingen niet zo best”, vertelt Max. “Maar daarna wist ik waar het punt was waar de koppeling pakt, dus de laatste start was wel goed.”

Vlak daarna gaat Max weer de baan in Spielberg op om een tiental ronden te rijden. Maar de rondetijden blijven achter bij de verwachte cijfers. Hij noteert op dat moment een P13 op 0.705 seconden van de op dat moment snelste tijd.
Max: “Vanmiddag ging het niet zo goed, omdat we problemen met de auto kenden. Dat was ’s middags al vanaf het begin. We kwamen niet aan de goede tijden van de ochtend. We hebben dus niet veel kunnen doen, omdat ik de meeste tijd binnen heb gestaan om te onderzoeken wat het probleem precies was.”

Hoewel door het Nederlandse team met man en macht gezocht wordt naar de oorzaak van het technische euvel, blijkt het niet snel te achterhalen. Verder rijden heeft op dat moment weinig zin. Ook dat hoort er helaas af en toe bij in een mechanische sport.
“Hopelijk is het probleem morgen opgelost en dan kunnen we weer verder”, zegt Max. “Doordat ik vandaag maar één van de twee beschikbare sets banden heb kunnen gebruiken, heb ik voor morgen wel een extra set.”

De 1:26.888 plaatst Max ’s middags in het achterveld. Maar de sterke derde tijd in de ochtend (1:25.863) blijkt over de dag gezien goed genoeg voor de achtste tijd, terwijl het later op de dag toch een tandje harder ging dan in de ochtend.
Félix Serrallés (Team West-TecF3) noteerde met 1:25.244 de snelste tijd van de dag, voor Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin).

Woensdag hervat Max zijn tweedaagse test in Oostenrijk. Ook dan wordt er van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur gereden. Live timing is beschikbaar via: https://livetiming.raceresults.nu/redbullring
Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we gedurende de dag updates plaatsen en na afloop volgt er zoals gewoonlijk een volledig verslag op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (dinsdag 8 april) FIA Formula 3 European Championship test op de Red Bull Ring:
Uitslag van de middagsessie
Uitslag van de eerste dag (gecombineerd)