Max opnieuw snel op tweede officiële testdag Europees F3

Gepubliceerd op 05 april 2014 door Ron Lem

Tijdens de tweede officiële testdag van de Europese F3 heeft Max Verstappen opnieuw mooie resultaten weten te boeken. Het asfalt van de Hungaroring te Budapest, waar Max inmiddels al geen onbekende meer is, verkeerde in prima conditie en ook de auto was goed in balans voor deze baan. "Ik ben zeer tevreden over deze dag, een prachtige derde tijd in de ochtend en een vijfde tijd in de middag", vertelt Max over zijn resultaten binnen het toch zeer sterke veld van rijders in de FIA Formula 3 European Championship.

Als de ochtendsessie van start gaat, is Max al snel op de baan te vinden. Rustig aan rijdt hij de eerste rondes en waar na drie ronden nog een tiende tijd wordt geboekt, kan nog eens drie ronden verder al een snelle zesde tijd worden genoteerd. 

Max gaat hierop naar binnen en na wat kleine aanpassingen is de bolide van Van Amersfoort Racing alweer vlot terug op de baan. 
"Het ging heel goed. Mijn wagen voelt echt fantastisch aan en heeft voor deze baan een werkelijk perfecte balans", laat Max weten. Als de sessie een uur aan de gang is, scoort Max in zijn achttiende ronde een tijd van 1:36.316, goed voor een derde notering op de lijst, maar een ronde later verbetert hij dit nog naar 1:36.219. Max kan daardoor voorlopig de tweede positie op zijn naam zetten, slechts vijf duizendsten van een seconde achter Antonio Giovinazzi. Het team haalt de wagen hierop binnen en heeft de mooie rondetijd verder gelaten voor wat die was. "We hebben de rest van de sessie gebruikt voor wat andere dingen. Het resultaat was gewoonweg al heel mooi, dus was het oefenen van starts voor mij op dat moment nuttiger", legt Max uit. Intussen zou het een hele tijd duren voor Felix Rozenqvist met 1:36.080 vlak voor het einde van de ochtendsessie de aller snelste tijd weet neer te zetten en daarmee Giovinazzi en Max een plaats terugdringt. Met een fraaie derde tijd kan Max de ochtendsessie afsluiten.

De middagsessie verloopt ook bijzonder goed. Max is als eerste op de baan te vinden. Al snel staat er een mooie tijd van 1:36.536 op de scoreborden. "We begonnen met een setje oude banden en daarmee zette ik al een goede tijd neer. Daarna hebben we nog twee runs gebruikt om wat zaken uit te proberen. Ik ben echt heel tevreden over hoe ze dit allemaal voor elkaar hebben bij het team", klink het tevreden door de telefoon. Ook Jos laat zich vanaf de achtergrond horen: "Het voelt gewoon bijzonder goed aan, de balans is echt helemaal top en het is waanzinnig goed werk van het team als je ziet wat ze allemaal voor elkaar hebben gekregen om in zo weinig tijd zoveel kilometers te kunnen rijden. Ik ben daar heel tevreden over en ook zeker bijzonder blij mee." 

Halverwege de middagsessie stopt het team met de trainingen. De wagen heeft veel kilometers gemaakt en uit voorzorg wordt besloten niet verder te rijden. "We hebben de auto hard nodig, ook over enkele dagen in Oostenrijk, en we hadden er voor deze beide dagen uit gehaald wat erin zat en geprobeerd wat we proberen wilden. Langer doorgaan gaf wat ons betreft meer risico dan voordeel. Het is echt een hele goede wagen en dat willen we graag zo houden", legt Max uit. Terwijl het team de spullen inpakt voor de reis naar Oostenrijk waar op 8 en 9 april de tweede officiële test zal plaatsvinden, zijn de Verstappens alweer onderweg om zich voor te bereiden op enkele drukke dagen op de Red Bull Ring.

Uitslagen (zaterdag 5 april) FIA Formule 3 European Championship test op Budapest dag 2
Uitslag van de ochtendsessie
Uitslag van de middagsessie
Uitslag van de tweede dag (gecombineerd)