scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max maakt eerste meters in gloednieuwe F3 auto op Most

Gepubliceerd op 02 april 2014 door Richard de Klerk

Vandaag heeft Max Verstappen op het Autodrom Most voor het eerst in zijn eigen Formule 3 auto gereden. De afgelopen week is er bij het Nederlandse team Van Amersfoort Racing enorm hard gewerkt om de gloednieuwe bolide in elkaar te zetten en deze woensdag werd aangegrepen voor een shake-down en de eerste meters. Het in het noordwesten van Tsjechië gelegen Most lag daarbij ideaal aangezien het op de route ligt naar Budepast, waar op vrijdag 4 en zaterdag 5 april de eerste officiële testdagen van het FIA Formula 3 European Championship zijn. 

“Het doel was vandaag om zoveel mogelijk kilometers te maken en aan de nieuwe auto te wennen. Veel rijden dus”, vertelt Max. En dat deed de 16-jarige coureur, want er werden meer dan 100 ronden afgelegd op het 4,2 kilometer lange circuit, waar het zo’n twintig graden was.

Max: “Alles ging prima, ik ben heel tevreden. We zijn vandaag eigenlijk geen problemen tegengekomen, niet met de Volkswagen motor of de auto, die door Van Amersfoort Racing in elkaar is gezet. We hadden verwacht dat het schakelen in het begin zwaarder zou gaan, maar ik had nergens last van. Alleen mijn zitpositie was nog niet helemaal top. Het was namelijk een poos geleden dat het stoeltje was geschuimd. Maar dat hebben we helemaal verholpen, dus ik zit nu goed.”

“Ik vind mijn auto erg mooi. Dat antraciet met dat fel oranje en dat wit voorop valt goed op”, vervolgt Max. “Ik vond het super mooi om weer in een Formule 3 auto te rijden. Dat is een echte auto en ten opzichte van een Formule Renault 2.0 kun je veel harder door een bocht, omdat er meer neerwaartse druk is.”

“Het belangrijkste is dat de auto goed aanvoelde, daar ging het om. Gedurende de dag heb ik mezelf kunnen verbeteren. Tussen de eerste sessie en het einde zat ongeveer twee seconde verschil in mijn rondetijd. Daarnaast verliep de samenwerking met Van Amersfoort Racing prima, heel professioneel. Klikt onderling allemaal heel goed, dus ik ben heel tevreden. Het overleg met mijn eigen engineer gaat ook prima, dus ik heb niets te klagen.”

Aanstaande vrijdag en zaterdag is er voor het eerste een vergelijk mogelijk met de concurrentie, tijdens de gezamenlijke test van het Europese Formule 3 kampioenschap op de Hungaroring.
“Ik ben benieuwd om te zien waar we staan, maar daar is nu nog niet veel over te zeggen”, aldus Max. “Ik probeer het daar zo goed mogelijk te gaan doen, net zoals iedereen zal doen. Maar het voelde hier op Most goed aan tijdens de eerste meters, dus ik ga vol vertrouwen naar Hongarije.