scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Afhandeling officieel protest Red Bull op veertien april

Gepubliceerd op 22 maart 2014 door Ron Lem

De afhandeling van het beroep tegen de diskwalificatie van Daniel Ricciardo na afloop van de Australische Grand Prix zal door de FIA op veertien april worden gehouden. Het in Milton Keynes gevestigde team vecht hiermee de uitsluiting van de wagen van Ricciardo aan die volgde op het bekend worden dat de limiet van de maximale doorstroming van benzine, van 100 kg. per uur stelselmatig zou zijn overschreden tijdens de race op Melbourne. De FIA heeft het beroep formeel ontvankelijk verklaard en wil nog voor de Grand Prix van China duidelijkheid over de uitkomst.

Red Bull zelf vindt de uitspraak van groot belang voor de toetsing van de nieuwe regels in de Formule 1 die dit jaar zijn ingevoerd. Dat de FIA het er mee eens is dat de uitspraak dient te worden gedaan voor de eerste meters op Shanghai zullen worden verreden, is voor het team een belangrijke aanwijzing serieus genomen te worden in de instelling van het beroep. Voor Red Bull betekent deze datum echter wel een grote uitdaging, omdat voor die tijd nog de Grand Prix van Maleisië en Bahrein zullen worden verreden. 

Het risico bestaat dat, doordat in afwachting van de uitspraak, de regel met betrekking tot de brandstof tijdens deze beide races opnieuw voor problemen gaat zorgen, omdat aanpassingen aan de wagens pas na het definitief worden van de uitspraak zullen worden doorgevoerd. Wordt vervolgd dus.