scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max maakt waardevolle kilometers op Silverstone

Gepubliceerd op 21 maart 2014 door Johan Peeters

Nadat Max Verstappen op donderdag liet zien snel aan een nieuwe baan te wennen, werd op vrijdagmorgen de tweedaagse test voortgezet op een nog vochtig Silverstone in Groot-Brittannië. Wederom nam Max op vrijdag plaats in een Formule Renault 2.0 van Fortec Motorsports.

Ook op vrijdag stonden weer vier vrije trainingen van 45 minuten op het programma. Echter was het vandaag drukker op de baan dan gisteren. Max laat weten: "Tijdens de eerste vrije training was de baan nog vochtig van de regen, die gedurende de nacht was gevallen. Er waren vandaag zo’n 60 auto’s op het circuit en dat zorgde voor veel rode vlaggen. Ondanks dat waren we op oude banden steeds snel.”

Max vervolgt: "Tijdens de tweede vrije training was de baan droog, maar ook nu hadden we erg veel rode vlaggen en veel verkeer, waardoor ik geen enkel keer een vrije ronde had om een snelle tijd te zetten. Na de lunch gingen we nogmaals met oude banden naar buiten voor een paar rondjes. Daarna was het plan om een setje nieuwe banden te gaan gebruiken, maar juist op dat moment lag er een oliespoor over de hele baan en dan heb je niks aan nieuwe banden onder de auto.”

Bij het begin van vrije training nummer vier begint Max nogmaals op oude banden. “Daarna was het weer de bedoeling om een setje nieuwe banden onder de auto te schroeven, maar nu begon het te regenen dus dat had weer geen zin. Al met al een dag met veel rode vlaggen en veel verkeer”, besluit Max, die ondanks dat waardevolle kilometers heeft kunnen maken op een voor hem onbekend circuit.

Over een paar weken zal Max op Silverstone terugkeren om er voor Van Amersfoort Racing zijn eerste race in het FIA Formula 3 European Championship te gaan rijden. De in de afgelopen twee dagen opgedane kennis zal hem dan prima van pas komen.