Jacques Villeneuve was de eerste Formule 1 coureur die het...

Gepubliceerd op 24 oktober 1998 door

Jacques Villeneuve was de eerste Formule 1 coureur die het circuit van Zhuhai in China mocht testen. In een Renault Spider Sport reed de Canadees slechts drie ronden en concludeerde dat het circuit voldoende breed was met veel uitrem mogelijkheden, echter hij miste hoge snelheidsbochten.

Terwijl Villeneuve reeds met volgend seizoen bezig is, blijft de rest volledig geconcentreerd op de laatste grand prix van dit seizoen. Bridgestone heeft aangekondigd alles in het werk te stellen om Mika Häkkinen zijn eerste wereld titel te bezorgen, echter de constructeurtitel is voor Bridgestone ook van wezenlijk belang. Tevens wil Bridgestone optimaal presteren op hun thuis circuit. Om de druk op McLaren nog iets verder op te voeren heeft Schumacher bekend gemaakt dat hij vol zelfvertrouwen de laatste grand prix zal rijden. Het team van Ferrari heeft op vele fronten progressie geboekt. Gelukkig voor de F1 fans wordt de strijd niet via de pers maar op de baan uitgevochten.

Na de vooruitgangen van Stewart lijkt ook Prost grote progressie te boeken. Op Suzuka zal het team gebruik maken van hun AP01B chassis. Het chassis is tevens voorzien van een nieuwe Peugeot V10 motor en een nieuwe versnellingsbak. De tussen versie voor komend seizoen wordt met name ingezet om ervaring op te doen in betrouwbaarheid van de auto voor 1999 (de AP02).