scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vragen door fans aan Max bij Florida Winter Series

Gepubliceerd op 17 februari 2014 door Niels Hendrix

Zondagavond verzorgde de Florida Winter Series een live stream, waarbij er aan alle coureurs vragen werden voorgelegd afkomstig van de fans. De vier vragen aan Max Verstappen hebben we daar uitgeplukt en op een rij gezet.

Wat is het grootste verschil tussen karts en formule auto's, is de eerste vraag die aan de tweevoudig Europees kampioen en wereldkampioen karting wordt voorgelegd.

Max: "Het grootste verschil is het zichtveld. Dat is heel anders, veel beperkter. Je ziet minder van de omgeving, omdat je een stuk lager zit."

Welke vaardigheden moet je zelf nog ontwikkelen om beter te worden in de toekomst?
Max: "Je kunt altijd beter worden in alles wat je doet. Maar ik heb op dit moment pas zes races gereden, dus voor mij is dat race ervaring opdoen en het starten. Daar kan ik nog het meeste verbeteren."

Max, je hebt nu al veel fans die je intensief volgen. Wat betekent dat voor je?

"Dat betekent veel voor mij. Want als ik een goede race rijdt, zie ik daarna alle berichten die aan mij zijn gericht. Het geeft me een extra motivatie om ook voor de fans een goed resultaat neer te zetten."

Gevraagd naar zijn beste herinnering aan de Florida Winter Series, antwoordt Max:
"Dat is mijn eerste overwinning in de autosport. Op Palm Beach won ik race 3 ondanks dat ik problemen had met mijn versnellingsbak. Daar was ik erg blij mee. Ik ben die race rustig gebleven en heb geen fouten gemaakt. Dat is mijn beste herinnering."

Tot slot richt Max nog een woordje aan al zijn fans: "Dank je wel allemaal voor het volgen van mijn carrière. Dat stel ik zeer op prijs. Ik hoop jullie in de toekomst vaker te zullen zien."