scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rollenspel op Florida Winter Series leerschool

Gepubliceerd op 08 februari 2014 door Niels Hendrix

Max Verstappen en de andere jonge coureurs van de Florida Winter Series zijn weer aan het werk. Na een welverdiende rustdag was de plaats Stuart hun gastheer, alwaar zij hun lespakket – dat begon met een vierdaagse workshop voorafgaand aan de ronde op Palm Beach – afrondden.

Onder toeziend oog van Luca Baldisserri, het hoofd van de Ferrari Driver Academy, gingen de jongemannen aan de slag met een rollenspel, dat alle aspecten van het leven als professioneel coureur omvatte.


De coureurs krijgen lastige vragen op zich afgevuurd


Luca Baldisserri, hoofd van de Ferrari Driver Academy, is nauw betrokken

's Ochtends kregen ze te maken met journalisten, waarbij er een persconferentie na een race in volledige Formule 1 stijl werd nagebootst. In de middag oefenden ze een presentatie voor een publiek van potentiële sponsoren, journalisten en vrienden op een grote bijeenkomst voorafgaand aan het seizoen. In tweetallen opgedeeld togen ze daarna naar de simulator. Terwijl een van beiden trainde op het Homestead circuit waar de volgende race is, gaf de ander advies en commentaar na uitvoerige bestudering van de data, net als een engineer zou doen.

Maar het rollenspel was nog niet over. In de avond was het tijd voor de monteurs en engineers om de raceoverall aan te trekken om deel te nemen aan een enerverende kartrace op het Palm Beach circuit. Daarbij werden elf vierkoppige teams gevormd uit een poule van coureurs, monteurs en engineers.


Max in zijn rol als race-engineer van Lance Stroll


Het gelegenheidskartteam van Jos (rechts)

In die quasi-serieuze kartwedstrijd kwam ook vader Jos uit. In de veertig minuten durende vrije training gaf Verstappen senior iedereen het nakijken en reed de voormalig Formule 1 coureur naar de pole positie. Dat hij het racen nog niet is verleerd, bleek toen hij na afloop van de eerste stint – waarin alle Florida Winter Series coureurs meereden – nog steeds aan de leiding ging. Max reed toen op de vierde plaats.

Volgens de laatste zorgde een hapering in de timing er vervolgens voor dat de teams waarin de Verstappens reden ten onrechte op een ronde achterstand werden gezet en ze in het middenveld zouden finishen. Maar dat mocht de pret verder niet drukken na een gezellige avond karten.