scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verschillende opties voor Max in 2014

Gepubliceerd op 06 februari 2014 door Johan Peeters

Na zijn geslaagd debuut in de autosport is het voor Max Verstappen nog onduidelijk hoe zijn debuutjaar 2014 er verder uit gaat zien. Op dit moment is Max in de Verenigde Staten om deel te nemen aan de door de Ferrari Driver Academy ondersteunde Florida Winter Series. Deze serie, die uit vier ronden met ieder drie races bestaat, is opgezet als trainings- en leerschool voor aanstormende talenten en bedoeld om de winterperiode te overbruggen.

Nadat twee van de vier ronden van de FWS zijn verreden, is het inmiddels duidelijk dat deze formule zijn vruchten afwerpt. De deelnemende coureurs krijgen les in alle facetten van de autosport. Daarnaast zullen ze in een paar weken tijd maar liefst twaalf races rijden. Een prima voorbereiding derhalve op het Europese autosportseizoen dat normaliter in april zal aanvangen.


Max in de Florida Winter Series

Tegen die tijd zal duidelijk zijn in welke klasse en bij welk team Max zijn talent ten toon zal gaan spreiden. Op dit moment wordt er gekeken naar een drietal mogelijkheden. Ten eerste is daar het Eurocup Formule Renault 2.0 kampioenschap. Dit kampioenschap wordt verreden over zeven weekeinden met elk twee races.


Max in een Formule Renault 2.0 van Kaufmann Racing op een nat Spa-Francorchamps

De volgende optie voor de pas 16-jarige debutant in de autosport is het Duits Formule 3 kampioenschap. Een erg succesvol verlopen test van Max in een Formule 3 auto van Motopark op het circuit van Valencia heeft ertoe bijgedragen dat ook deze mogelijkheid serieus bekeken wordt. Dit kampioenschap wordt verreden over zeven of acht ronden met elk drie races.


Max maakt indruk tijdens eerste meters in de Formule 3

Laatste mogelijkheid die wordt overwogen, is deelname aan het Europees kampioenschap Formule 3. Dit kampioenschap zal over elf ronden verreden worden met elk drie races. Op welk kampioenschap en team de keuze ook zal vallen, de focus zal voornamelijk op een gedegen leerproces komen te liggen. Door zijn nog erg jonge leeftijd heeft Max nog alle tijd om zich verder te ontwikkelen. Het mogen maken van fouten en hiervan leren, is onlosmakelijk verbonden aan die ontwikkeling.

Johan Peeters