scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher wordt langzaam uit coma gehaald

Gepubliceerd op 30 januari 2014 door Niels Hendrix

Michael Schumacher wordt door de artsen in het ziekenhuis van Grenoble langzaam ontwaakt uit zijn coma. Dat heeft het management van de Duitse coureur laten weten.

De 45-jarige Schumacher liep op 29 december 2013 tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op, toen hij ongelukkig ten val kwam en zijn hoofd een rots raakte. In het ziekenhuis in Grenoble werd hij sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.


Michael Schumacher is een begenadigd skiër

Volgens eerdere verklaring van het medisch team was de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 al die tijd stabiel maar kritiek. Na een maand in een coma te hebben gelegen, zijn nu dus de eerste stappen gezet om hem daaruit te laten te ontwaken.
"De medicatie van Michael wordt verminderd, zodat het ontwakingsproces ingezet kan worden", aldus de verklaring. "Dit kan een lange tijd duren. Om de familie van Michael te beschermen, hebben we besloten deze informatie pas te delen toen dit proces was ingezet. Verdere updates zullen niet gegeven worden."

Op speculaties die her en der in de media rondgaan, wil het management begrijpelijkerwijs niet ingaan. Wij beperken ons uit respect voor Schumacher dan ook tot de officiële berichten.